Nikolajs Puzikovs. Foto: Ekrānšāviņš

Pirms nedēļas Kurzemes apgabaltiesa atstāja spēkā pirmās instances tiesas spriedumu, ka dziedošais policists Nikolajs Puzikovs sodāms par neizpaužamu ziņu izpaušanu, nosakot, ka dziedātājam par izdarīto jāmaksā 6200 eiro liels sods. Pēc dziedošā policista domām, viņam piemērotais sods ir nesamērīgs ar, iespējams, izdarīto pārkāpumu, un ir gatavs turpināt tiesāties, vēsta žurnāls “Privātā Dzīve”.

Kā zināms, tiesas process ierosināts par to, ka 2021. gada 21.novembrī Puzikovs esot brīdinājis reperi Denisu Stepānovu, ka viņu meklē likumsargi.

“Viss it kā būtu kārtībā, vainīgie ir noķerti un sodīti. No malas skatoties, nekas īsti nav noticis, bet tiesa diemžēl neieklausījās manā aizstāvībā. Šī notikuma rezultātā, ja spriedums paliks nemainīgs, pazaudēšu savu darbu un arī savu profesiju, kurā esmu strādājis 16 gadus. Tas nozīmē, ka būs par vienu policistu mazāk. Nekas īpašs,” ironizē Puzikovs.

Dziedošais policists izdevumam atklāj, ka viņu aizskārusi prokurora debašu runa, jo tajā Puzikovs esot vairākkārt aizvainots ģimenes un tiesas priekšā. “Uzskatu, ka mums visiem jāpilda savs darbs, jāievēro likums un jābūt cilvēcīgiem. Apgalvot, ka esmu ļauns vai izmantot manā virzienā vārdu – cinisks – nav profesionāli un ētiski. Vēlos piebilst, ka šobrīd vēl strādāju Valsts policijā un mani var redzēt uz ielām, izsaukumos, notikumos, ceļu satiksmes negadījumos, kur sniedzu palīdzību nelaimē. Mans darbs ir atbildīgs, specifisks un sarežģīts, prasa lielu stresa noturību un augstu atbildības sajūtu. Strādāt Valsts policijā ir mana brīva griba. Es ar to lepojos. Savos koncertos vienmēr pozitīvi izsakos par savu darbu,” žurnālam “Privātā Dzīve” norāda Puzikovs.

Vaicāts, ko darīs, ja patiešām zaudēs darbu policijā, Puzikovs no plašākiem komentāriem atturējās. “Spriedumu centīšos apstrīdēt kasācijas instancē. Ja spriedums stāsies spēkā, darbs diemžēl būs jāpamet, jo policijā nedrīkst strādāt ar sodāmību. Nav zināms, cik ilgi tas viss turpināsies. Par saviem nākotnes plāniem arī pagaidām vēl nemācēšu neko konkrētu pateikt,” izdevumam teic dziedošais policists.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas tiesa 2023. gada nogalē pabeidza skatīt krimināllietu, kurā apsūdzība tika izvirzīta arī Valsts policijas darbiniekam, par dziedošo policistu dēvētajam, Nikolajam Puzikovam. Viņam piespriests sods desmit minimālo mēnešalgu jeb  6200 eiro apmērā.

2021. gada rudenī tika atklāts grupējums, kura vadībā reperis Deniss Stepanovs piedāvāja iegūt vakcinācijas sertifikātu bez potēšanās, samaksājot par to konkrētu summu, vēsta “Kas Jauns”.

Izmeklēšanas laikā atklājās vēl viena lieta, proti, 2022. gada oktobrī Ogres iecirkņa inspektoram Puzikovam tika piemērots aizdomās turamā statuss un pret viņu uzsākta kriminālvajāšana, jo viņš atklājis neizpaužamas ziņas reperim, ka viņš ir izsludināts meklēšanā.

“Uzskatu, ka tiesas spriedums un sods ir pārāk bargs, nesamērīgs. Uzskatu, ka neesmu neko tādu pārkāpis, lai mani būtu jāsoda krimināli. Tā ir mana atbilde par darbībām, ko esmu izdarījis. Jāteic, ka esmu arī saņēmis disciplinārsodu no Valsts policijas Iekšējās kontroles biroja, ko jau esmu izcietis 2022. gadā. Valsts policijā ir sava sodu sistēma. Piemēram, mūs var sodīt ar rājienu, ar atstādināšanu no amata, vai piemērot algas samazinājumu un dienesta pakāpes noņemšanu. Paralēli saņemtajam disciplinārsodam pret mani tika uzsākts tiesas process, kas nu ir plaši visur izskanējis. Es vēlreiz atkārtošos – nevienā brīdī neuzskatu, ka manas darbības var pielīdzināt kriminālsodam. (..) Tieši otrādi, esmu sekmējis to, ka šī persona – Deniss Stepanovs – pieteicās policijā. Uzskatu, ka man ir izdevies ieekonomēt valsts līdzekļus, kā arī esmu informējis cilvēku, lai viņš pats iet un piesakās policijā, un saņem savu sodu. Man liekas, tas ir tikai pozitīvi,” iepriekš izdevumam “Kas Jauns” sacīja Puzikovs.

“Es nezināju, kāds Denisam bija pārkāpums, es tajā neidziļināšos, bet savu sodu viņš ir saņēmis un izcietis,” teicis Puzikovs.

Viņš arī norādījis: “Neviena no valsts iestādēm un sabiedrība no manām darbībām nav cietusi, tikai otrādi – visi ir ieguvuši. Tāpēc es neko nosodošu te nesaskatu, bet, redz, tiesa nosprieda citādi. Spriedumu es noteikti pārsūdzēšu.”

Lasiet arī:  «Šis ir krievu veikals!» – VDD veic pārrunas ar pārdevēju, kura bijusi naidīga pret latviešiem

Lasiet arī: Patiesības slēpšana un uzmanības novēršana – ekspertu skarbie komentāri par nokritušo dronu

youtube icon
Abonēt youtube