Foto: Pixabay/Larisa-K

No nedēļas vidus laika apstākļus atkal noteiks anticiklona darbība, tādēļ nokrišņi mitēsies un tikai vietām gaidāms īslaicīgs lietus, pakāpeniski pierims arī vējš. Naktis kļūs siltākas, termometra stabiņš nenoslīdēs zem 0 grādu atzīmes. Nākamās nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks ciklons, tāpēc daudzviet ir gaidāms lietus un brāzmains vējš, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ceturtdien, 24. oktobrī, debesis klās mākoņi, tikai vietām uzspīdēs saule, taču ir gaidāms sauss laiks un diena aizritēs bez nokrišņiem. Vējš pūtīs no rietumiem, dienvidrietumiem, un naktī piekrastē brāzmās sasniegs 15-17 m/s, dienas gaitā vējš pakāpeniski pierims. Minimāla gaisa temperatūra naktī pieturēsies +6…+8 grādu robežās, piekrastē būs nedaudz siltāks, tur gaiss atdzisīs vien līdz +8…+12 grādiem. Diennakts gaišajās stundās termometra stabiņš pakāpsies līdz  +10…+14 grādu atzīmei.

Nedēļas nogalē laikapstākļi būs līdzīgi, kā līdz šīm – debesis būs mākoņainas, vējš pūtīs lēni, bet palielināsies nokrišņu daudzums.

Piektdien neliels īslaicīgs lietus ir gaidāms vien valsts austrumu daļā, bet sestdien no nakts otrās puses Latviju sāks šķērsot nokrišņu zona no rietumiem, kas daudzviet atnesis lietu. Arī svētdien valsts teritorijas lielākajā daļā ir gaidāms neliels lietus. Vējš pierims un pūtīs lēni. Naktī gaiss atdzisīs līdz +8…+12 grādiem, bet naktī uz sestdienu ieplūdīs nedaudz vēsāks gaiss, līdz ar to lielākajā valsts daļā brīvdienās termometra stabiņš noslīdēs līdz +3…+6 grādiem, piekrastē būs pār kādu grādu siltāks. Dienās gaisa temperatūra gan daudzviet saglabāsies nedaudz virs +10 grādu atzīmes.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē, pastiprinoties ciklona ietekmei, laikapstākļi izmainīsies, plašākā teritorijā atnesot lietu, kā arī brāzmaināku vēju.

Lasiet arī:  VIDEO | «Alkohola bija par daudz!» – Agrita Bindre atklāj iemeslu, kādēļ atsaukusi saderināšanos

Lasiet arī: Kurš nākamais pārstāvēs Latviju Eirovīzijā? Konkursam Supernova pieteiktas teju simts dziesmas

youtube icon
Abonēt youtube