Foto: Rīta kafija

Nedēļas nogalē laikapstākļi atkal kļūs lietaināki, savukārt vējš pakāpeniski pierims. Jaunnedēļ ciklona ietekmē nokrišņu daudzums atkal palielināsies, kā arī pūtīs brāzmains vējš, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien, 25. oktobrī, saglabāsies mākoņains laiks, tikai vietām uzspīdēs kāds saules stariņš. Neliels lietus gaidāms vien dienas laikā ziemeļaustrumu rajonos. Rietumu puses vējš pūtīs lēni līdz mēreni, vakarā tas iegriezīsies no dienvidu puses. Minimāla gaisa temperatūrā naktī pieturēsies +8…+12 grādu robežās, savukārt dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +10…+14 grādu atzīmei.

Brīvdienas nokrišņu daudzums palielināsies – sestdien daudzviet ir gaidāms neliels lietus, kas turpināsies arī naktī uz svētdienu, centrālos un rietumu rajonos nokrišņi būs intensīvāki.

Vējš pakāpeniski pierims un kļūs lēns. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +6…+11 grādiem, bet nakts uz sestdienu būs dzestrāka – daudzviet gaiss atdzisīs līdz +3…+6 grādiem. Dienās gaisa temperatūra būs līdzīga kā līdz šim – gaiss iesils līdz +11…+14 grādiem.

Jaunās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus turpinās noteikt ciklons, tāpēc daudzviet ir gaidāms lietus un brāzmains vējš. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā nedēļas nogalē.

Lasiet arī:  Caurduršana ar adatu un kratīšana burkā  – desmit gadu simtiem pārbaudīti olu lobīšanas triki

Lasiet arī: Latvijā piegādāta atjaunotā Covid-19 vakcīna

youtube icon
Abonēt youtube