Lelde Dreimane un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Kad gan vēl celt galdā rudens veltes, ja ne rudenī? Aktrise Lelde Dreimane zina sezonālo ēdienu pievilcību – viņa labprāt gatavo ēdienu no sezonas produktiem. Tāds taps arī šoreiz: Lelde dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo vistas šķiņķīšus ar kartupeļu un ķirbju biezeni.

Lelde Dreimane atzīst, ka produktus, ko celt galdā, izvēlas pēc sajūtām un nebūt neaprobežojas ar vienveidīgiem ēdieniem. Rudenī viņa labprāt lieto uzturā tādus sezonālus produktus kā ķirbji vai sēņu mērce, bet nesmādē arī suši.

“Es esmu galvenais pavārs, arī iepirkšanos plānoju es. Man patīk izvēlēties vienu nedēļas dienu un tad iepirkties visai nedēļai, tas palīdz ietaupīt laiku. Vai arī pasūtu e-veikalā produktus uz mājām,” stāsta Lelde. Plašākai radu un draugu saimei viņa gatavo valsts svētkos un Ziemassvētkos, un tad parasti galdā tiek celts Leldes īpašais firmas ēdiens – visa veida zupas. Viņa gan prot pagatavot arī citus klasiskus gardumus. Bet pati visvairāk iecienījusi pankūkas – ar pankūkām Lelde ir gatava apēst jebko!

Rudenīgie vistas šķiņķīši ar kartupeļu un ķirbju biezeni

3 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 45 min

Izmaksas kopā: 4,63 eiro

Cena par porciju: 1,54 eiro

Nepieciešams:

8 vidēja izmēra kartupeļi;

500 g vistas šķiņķīšu Rimi;

200 g ķirbja;

40 g sviesta Rimi Smart;

100 ml piena Rimi Smart;

100 g saldētu zaļo zirnīšu Rimi;

sāls un pipari pēc garšas.

Marinādei:

2 ēdamk. gaišā sojas mērces Rimi;

2 ēdamk. dažādu ziedu medus Rimi Smart;

2 ķiploka daiviņas;

10 g ingvera;

1,5 ēdamk. eļļa.

Pagatavošana:

Nelielā traukā sajauc gaišo sojas mērci, medu, eļļu, rīvētu ingveru un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Rūpīgi apmaisi, līdz sastāvdaļas ir viendabīgi sajaukušās. Liec vistas šķiņķīšus marinādē uz vismaz 10–20 minūtēm, lai ievelkas.

Nomizo kartupeļus un ķirbi, sagriez tos nelielos gabaliņos. Lielā katlā liec kartupeļus un ķirbja gabalus, pievieno ūdeni, lai tie būtu pilnībā pārklāti, un vāri uz vidējas uguns, līdz dārzeņi kļūst mīksti (aptuveni 15–20 minūtes). Tad nolej ūdeni un pievieno sviestu un pienu. Ar kartupeļu stampiņu vai blenderī visu samīci viendabīgā konsistencē, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas. Liec marinētos vistas šķiņķīšus pannā un apcep uz vidējas uguns, līdz tie ir zeltaini brūni un pilnībā izcepti (apmēram 10–12 minūtes no katras puses).

Tikmēr nelielā katliņā vāri saldētus zaļos zirnīšus, līdz tie kļūst mīksti. Nolej lieko ūdeni un, ja vēlies, pievieno nedaudz sviesta papildu garšai. Pasniedz vistas šķiņķīšus ar kartupeļu un ķirbju biezeni un zaļajiem zirnīšiem kā garnējumu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Lasiet arī:  VIDEO | «Alkohola bija par daudz!» – Agrita Bindre atklāj iemeslu, kādēļ atsaukusi saderināšanos

Lasiet arī: Latvijā piegādāta atjaunotā Covid-19 vakcīna

youtube icon
Abonēt youtube