Māris Ēriksons. Foto: Facebook @Baltic Restaurants Latvia
Latvijas pavārs Māris Ēriksons ieguva pirmo vietu starptautiskajā gastronomijas konkursā “Cupi’s Spoon”, kas no 15. līdz. 20.oktobrim norisinājās Zagrebā, Horvātijā. Konkursā piedalās cilvēki ar invaliditāti, kā arī jaunieši no 16 gadu vecuma, kas atrodas nelabvēlīgā sociālajā situācijā vai ir palikuši bez vecāku gādības.
Latviju konkursā pārstāvēja arī kokteiļu meistars Toms Aleksanders. Abi dalībnieki no Latvijas savu ceļazīmi uz Starptautisko konkursu Horvātijā saņēma, uzvarot nacionālajā atlasē, kas tika aizvadīta šī gada aprīlī Rīgā, informē “Baltic Restaurants”.
Konkursa finālā gandrīz 40 valstu konkurencē uzvaru kā “Labākais pavārs” guva Māris Ēriksons no biedrības “Cerību spārni”, kas ikdienā rūpējas par cilvēku ar invaliditāti labklājību. F
inālā Mārim tika dots uzdevums pagatavot maltīti 70 viesiem – kalmārus speciālā mērcē, ar kukurūzu un fenheli. Žūrija augstu novērtēja arī kokteiļu meistara Toma Aleksandera no dienas aprūpes centra “Cerību Tilts” meistarību. Viņš godam pārstāvēja Latviju un aizcīnījās līdz pusfinālam.
“Caritas Latvija” projektu vadītāja Arta Mozule Zepa stāsta: “Jau otro gadu pēc kārtas mums bija tas gods uzņemt un organizēt šo konkursu Rīgā. Mums ir liels prieks, ka šogad Latvija izcīnīja uzvaru starptautiskajā gastronomijas konkursā, kurā piedalījās dalībnieki no visas Eiropas. Mēs ceram, ka šī Māra uzvara būs pozitīvs impulss visiem, kas mīl gatavot un sapņo lielus sapņus. Šis pasākums ne tikai izceļ talantus cilvēku ar invaliditāti vidū, bet arī kalpo kā platforma, lai izglītotu sabiedrību par dažādību, iekļaušanos darba tirgū un vienlīdzības veicināšanu. Lielas lietas notiek, kad darbus veicam kopā – veiksmīga sadarbība ar organizatoriem, atbalstītājiem un konkursa dalībniekiem vainagojas ar panākumiem!”
Lai palīdzētu Latvijas pārstāvjiem sagatavoties konkursam, pirms došanās uz Horvātiju, abi konkursa dalībnieki saņēma vērtīgu atbalstu arī no Latvijas ēdinātāja – “Baltic Restaurants”. Uzņēmums nodrošināja nepieciešamo finansējumu, kā arī organizēja īpašas meistarklases, lai palīdzētu laureātiem pilnveidot savas prasmes. Māris saņēma vērtīgus padomus no pieredzējuša šefpavāra Sandija Volinska, lai vēl labāk sagatavotos sacensībām. Arī Tomu Aleksanderu apmācīja kokteiļu pagatavošanā viens no Latvijas labākajiem bārmeņiem – Andris Reizenbergs.
“Cupi’s Spoon” ir starptautisks gastronomijas konkurss cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tā mērķis ir parādīt cilvēku ar invaliditāti kulinārijas talantus un veicināt viņu iekļaušanos kulinārijas pasaulē. Konkurss mudina dalībniekus demonstrēt savas prasmes dažādu ēdienu pagatavošanā un pasniegšanā, sākot no uzkodām līdz pat pamatēdieniem, desertiem un dzērieniem.
Lasiet arī: Zināms, kam šogad piešķirs valdības augstāko apbalvojumu un 10 000 eiro naudas balvu
Lasiet arī: Četras zodiaka zīmes, kuru pārstāvji nemainīsies pat mīlestības dēļ