Publicitātes foto

Svētku gaidīšanas laikā, kad katrs kopā būšanas mirklis kļūst īpašs, ēdieni, kas rada siltuma sajūtu un iedvesmo, kļūst par galveno akcentu. Jūras velšu ēdieni, kuri ir gan izsmalcināti, gan viegli pagatavojami, ir ideāls piemērs, kā pārsteigt garšas kārpiņas ar elegantu garšu. Šefpavārs Lauris Aleksejevs piedāvā recepti, kurā mīdijas ar sautētām lēcām, viegli apceptām jūras ķemmītēm un dārzeņiem, rada harmonisku garšu baudījumu, kas lieliski iederēsies otrās Adventes vakariņu galdā.

“Šī recepte ar mīdijām Provansas mērcē, jūras ķemmītēm un dārzeņiem ir elegants un viegli pagatavojams risinājums, sagaidot otro Adventi. Šī recepte ikvienam atgādinās par Vidusjūras virtuves šarmu, kur vienkāršas sastāvdaļas pārtop izsmalcinātā ēdienā, turklāt pavisam īsā pagatavošanas laikā,” stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

500 g “Well Done Premium” mīdijas Provansas mērcē

200 g jūras ķemmīšu gaļa, iespējams aizstāt arī ar garnelēm

150 g dzeltenās lēcas

100 ml “Well Done” saldais krējums

100 ml baltvīns

3 daiviņas ķiploku

“Well Done” olīveļļa cepšanai

Sparģeļi, mazie burkāni, mikrozaļumi dekorēšanai

Pagatavošana:

Dziļā pannā vai katlā pievieno olīveļļu un apcep trīs daiviņas ķiploku;

Pievieno ūdeni, lēcas un vāra līdz lēcas mīkstas (aptuveni 10-15 min), tad pievieno mīdijas;

Kamēr lēcas vārās, noblanšē verdošā ūdenī vai tvaikos sparģeļus un mazos burkānus un pēc tam tos strauji atdzesē aukstā ūdenī;

Citā pannā aptuveni 1 minūti no katras puses apcep jūras ķemmītes, ko izmantos dekorēšanai;

Kad lēcas ir mīkstas, pievieno baltvīnu un saldo krējumu, sautē 30 sekundes;

Kārto lēcas ar mīdijām uz šķīvja, dekorējot ar dārzeņiem un apceptajām jūras ķemmītēm un mikrozaļumiem.

Lasiet arī:  «Tas nepatīkamā veidā skar manu ģimeni,» – Račs reaģē uz runām, ka Laura Grēviņa esot viņa meita

Lasiet arī:  VIDEO | Kad visiem ir viedoklis par visu – tapusi ironiska filma par peripetijām vecāku sapulcē

youtube icon
Abonēt youtube