Publicitātes foto

Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, sākot no sāļiem līdz pat saldiem. Tuvojoties Ziemassvētkiem, šefpavārs Lauris Aleksejevs iesaka receptes, kas ļaus radīt gardu un elegantu uzkodu plati.

“Filo mīklas groziņi apvieno kraukšķīgumu, vieglu pagatavošanu un elegantu izskatu, tādējādi ar minimālu piepūli var radīt ēdienu, kas ne tikai lieliski garšo, bet arī izskatās kā profesionāla šefa darbs,” stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Filo mīklas groziņi

Sastāvdaļas:

6 filo mīklas loksnes

200 g sviests

Pagatavošanas gaita:

Izkausē sviestu;

Filo mīklu atkausē pēc instrukcijas, sadala to loksnēs un veido trīs kārtu mīklu – pirms katras kārtas visu mīklas plāksni ieziežot ar kausētu sviestu;

Sagriež mīklu 4 vienādos kvadrātos;

Mīklu kārto ietaukotās neliela izmēra kafijas krūzēs vai mafinu pannā;

Groziņus cep cepeškrāsnī 8 minūtes 180 grādos līdz tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.

Groziņš ar pīļu aknu pasēti, krēmsiera musu un datelēm

Sastāvdaļas:

100 g “Well Done Premium” pīļu aknu pastēte

100 g krēmsiers

“Well Done Premium” ar svaigo sieru pildītas dateles dekorēšanai

Pagatavošanas gaita

Saputo pastēti ar krēmsieru līdz viendabīgai masai;

Pilda masu groziņā un dekorē ar svaigo sieru pildītām datelēm.

Groziņš ar krēmsiera, kaperu musu un patisonu

Sastāvdaļas

200 g krēmsiers

50 g kaperi

“Well done Premium” ar svaigo sieru pildīti patisoni dekorēšanai

Pagatavošanas gaita

Krēmsieru saputo ar sakapātiem kaperiem līdz viendabīgai masai;

Gatavo masu pilda groziņos un dekorē ar svaigu sieru pildītiem patisoniem.

Groziņš ar krēmsiera, saulē kaltētu tomātu musu, jamon šķiņķi un vīģi

Sastāvdaļas:

200 g pikantais krēmsiers

50 g “Well Done Premium” saulē kaltēti tomāti saulespuķu eļļā

100 g “Well Done Premium” vītināts cūkgaļas šķiņķis

“Well Done Premium” ar svaigo sieru pildītas vīģes dekorēšanai

Pagatavošanas gaita:

Pikanto krēmsieru saputo ar sakapātiem saulē kaltētiem tomātiem saulespuķu eļļā;

Pilda groziņā un dekorē ar plānām vītinātas gaļas šķēlēm un ar svaigo sieru pildītām  vīģēm.

Groziņš ar sēņu ragū un rīvētu čedaras sieru

Sastāvdaļas

100 g šampinjoni

100 g krēmsiers

½ sīpola

50 g sviests

50 g “Well Done Premium” čedaras siers

sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

Šampinjonus apcep sviestā ar sīpoliem, pievieno sāli, piparus un karoti krēmsiera;

Sautē 5 minūtes;

Pilda groziņā un pasniedzot uzrīvē čedaras sieru.

Lasiet arī:  Skatītāju telefonbalsojumā noskaidrots šova Ir talants! finālists

Lasiet arī:  Korejiešiem Rīgā uzņemot asa sižeta filmu, tuvākajās nedēļās jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem

youtube icon
Abonēt youtube