Publicitātes foto

Brokastis un vakariņas ierasti ir ēdienreizes, kad darba nedēļas laikā ģimenēm ir iespēja sanākt kopā, kopīgi pagatavot maltīti un baudīt to.  Šefpavārs Lauris Aleksejevs piedāvā viegli un ātri pagatavojamas receptes, lai iedvesmotu augu valsts ēdienu papildinājumam savas ģimenes ēdienkartē.

“Augu valsts ēdienus var viegli pagatavot ne tikai brīvdienās, bet arī steidzīgās darba dienās. Šīs brokastu un vakariņu receptes ir izcils piemērs, kā bez liekas piepūles var pagatavot maltītes, kas ir gan svaigas, gan piemērotas visai ģimenei. Turklāt šajos ēdienos ir izmantoti tikai augu valsts produkti, kas ne tikai nodrošinās sāta sajūtu, bet arī sniegs iespēju ikdienu pavadīt ilgtspējīgāk,” stāstašefpavārs Lauris Aleksejevs.

Brokastis – vegāniskais Boloņas vraps

Sastāvdaļas 1 porcijai:

1 tortilja

4 ēdamkarotes LUNTER Boloņas mērce ar tofu

50 g rīvēta LUNTER tofu

1 ēdamkarote sakapāta svaiga koriandra

1 svaigs čili pipars

1 tomāts

1/2 sarkanais sīpols

1 ēdamkarote koriandra

Pagatavošana:

Sarīvē tofu, smalki sakapā čili piparu, tomātu noblanšē un smalki sagriež, izņemot sēklas, smalki sagriež sīpolu un sakapā koriandru.

Sajauc Boloņas mērci kopā ar iepriekš sagatavotajām sastāvdaļām.

Uzsilda tortilju pannā bez taukvielām 15 sekundes no katras puses.

Uzklāj sagatavoto masu uz tortiljas, cieši satin un novieto uz cepešpannas ar šuvi uz leju.

Liek vrapu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 12 minūtes 180 °C.

Pirms pasniegšanas pārgriež vrapu uz pusēm.

Vakariņas – dārzeņu kroketes ar jogurta-piparmētru mērci un lēcu ragū

Kroketēm:

200 g dārzeņu kroketes (burkānu, biešu vai to maisījums)

50 ml olīveļļas cepšanai

Lēcu ragū:

100 g lēcu

1 sīpols, smalki sakapāts

1 paprika, smalki sagriezta

Čili pipars (pēc garšas)

Sāls un cukurs (pēc garšas)

Jogurta mērcei:

150 g dabīgā jogurta (bez piedevām)

1 tējkarote maltā kumīna

Sula no puses citrona

Sāls, melnie pipari, medus (pēc garšas)

Pagatavošana:

Apcep papriku un sīpolu katlā uz sakarsētas eļļas.

Pievieno lēcas, pārlej ar ūdeni un vāra līdz lēcas ir mīkstas. Lieko ūdeni pēc tam nokāš.

Pievieno lēcām sāli, čili piparu un cukuru pēc garšas, un maisa līdz garša ir sabalansēta.

Apcep dārzeņu kroketes pannā līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

Pagatavo mērci – sajauc jogurtu ar kumīnu, citronu sulu, sāli, pipariem un medu.

Pasniedz, liekot uz šķīvja lēcu ragū, virsū kroketes, un papildina ar jogurta mērci.

Lasiet arī:

Veselības ministra dzīvesbiedre Linda Abu Meri startēs politikā

«Es dzīvoju savu dzīvi,» – Dzelzītis atklāj, kā dzīvo, kopš aizgājis no Dailes teātra

Mūžībā devies dzejnieks, ap simts Paula dziesmu tekstu autors Jānis Peters

Arēna Rīga maina nosaukumu un kļūst par Xiaomi Arēnu

youtube icon
Abonēt youtube