Foto: Pixabay/DesignDrawArtes

Kurš gan nevēlas izmēģināt ko jaunu savā iecienītākajā kafejnīcā vai restorānā? Taču no profesionāļu viedokļa ne viss, ko piedāvā šādas iestādes, ir pasūtīšanas vērts. “Takeout” apkopoja pavāru viedokļus par 12 ēdieniem, kurus viņi personīgi izvairās pasūtīt citos restorānos.

Vērts atzīmēt, ka pavāri ne vienmēr ir vienisprātis savā starpā par visu: daži neiesaka to, ko citi, gluži pretēji, iesaka. Dažreiz tās ir vienkārši profesionāļu pārspīlētas prasības, neticot, ka kāds varētu pagatavot ēdienu labāk nekā viņi paši. Tāpēc zemāk esošo sarakstu nevajadzētu uztvert pārāk nopietni.

Dienas ēdiens. Džons Deiviss, Oksfordas, Misisipi štata, restorāna “City Grocery” šefpavārs, brīdina, ka dažos restorānos “dienas ēdiens” patiesībā var būt iepriekšējās dienas ēdiens, kas netika izpārdots.

“Firmas” salāti. Pēc šefpavāra Sukhuma Džanga, restorāna “Hortus NYC” līdzīpašnieka un vadošā partnera, teiktā, šis ēdiens bieži tiek gatavots no citu ēdienu pārpalikumiem. Ne vienmēr no svaigiem pārpalikumiem.

Cepumi. Oklendas šefpavāre Renē Džonsone, “BlackBerry Soul Catering” īpašniece, uzskata, ka iestādes, kas nespecializējas konditorejas izstrādājumos, nespēj piedāvāt patiesi gardus cepumus.

Fusion ēdieni. Fusion virtuve, kas kļuva populāra 20. gs. deviņdesmitajos gados, piedāvā neparastas sastāvdaļu kombinācijas un pat veselus ēdienus no dažādām virtuvēm. Tas ne vienmēr dod patiešām labu rezultātu. Pīters He, Bruklinas restorāna “Meili” šefpavārs, iesaka būt uzmanīgiem ar tādiem eksperimentiem kā šavarmas kombinēšana ar suši un tamlīdzīgi.

Vārītu zivju ēdieni. Čazs Lindsijs, “Pulito Osteria” un “Rowan’s” restorānu īpašnieks un šefpavārs Džeksonā, Misisipi štatā, atzīmē, ka vārītu zivju gatavošana ir māksla, ko ne katrs pavārs var apgūt. Vienīgais izņēmums ir tad, ja restorāns specializējas zivju ēdienos un tam ir laba reputācija.

Benedikta olas. Šefpavārs Kliftons Dikersons no “Auguste Escoffier” kulinārijas skolas atzina, ka nekad nepasūta Benedikta olas, kad ietur maltīti ārpus mājas. Tas viss pateicoties holandiešu mērcei, ko bieži izmanto šajā ēdienā. Ja mērce tiek nepareizi uzglabāta, tā var izraisīt saindēšanos ar pārtiku.

Modernie ēdieni. Manhetenas restorāna “Kansha” šefpavārs Horhe Dionisio ignorē visu, kas izskatās pārāk apstrādāts vai kopumā pārāk skaists. Jo tas nozīmē, ka šefpavārs ir koncentrējies uz ēdiena izskatu, nevis tā garšu.

Suši. Šefpavārs Horhe Dionisio norāda, ka nekad nepasūta suši, ieturot maltītes restorānos, ja vien nepazīst un neciena šefpavāru. Un tas viss tāpēc, ka viņš ir ļoti izvēlīgs attiecībā uz to, kā zivs tiek apstrādāta, kā tā tiek izturēta un kā tā tiek pasniegta. Taču šeit problēma drīzāk ir paša Dionisio augstajos standartos, kādu nav parastajiem restorānu klientiem, norāda publikācijas autori.

Steiks. Šefpavārs Lūks Šafers, “Auguste Escoffier” kulinārijas skolas skolotājs, uzskata steiku par pārāk vienkāršu ēdienu, ko var pagatavot mājās. Tāpēc, viņaprāt, nav jēgas maksāt par steiku restorānā, bet ir vērts pasūtīt kaut ko sarežģītāku un interesantāku. Cits stāsts ir, ja tas ir patiešām augstākās klases restorāns, kas pasniedz augstākās kvalitātes steikus.

Vistas gaļa. Tas pats princips kā ar steiku. Šefpavārs Lūks Šefers saka, ka nekad nepasūta vistas krūtiņu, lai gan daži citi pavāri vistu min kā vienu no saviem iecienītākajiem pasūtījumiem. Šefers norāda, ka restorānā vista parasti ir vai nu vienkārši slikta, vai arī ēdienkartē ir labākas iespējas.

Alfredo pasta Šis itāļu-amerikāņu ēdiens, kas sastāv no makaroniem, siera un vistas gaļas, ir sliktāks par daudziem citiem makaronu ēdieniem, uzskata šefpavāre Sjūzena Juriša. Vismaz tad, ja atrodaties amerikāņu restorānā, nevis itāļu.

Liellopu gaļas ēdieni. Pavāri ir skeptiski noskaņoti pret ēdieniem, kuros izmanto mazus liellopu gaļas gabaliņus, jo vienmēr pastāv risks, ka tie ir tikai gaļas atgriezumi, kas palikuši pāri no citiem ēdieniem.

Lasiet arī: 

Z-patriots biedē Putinu ar «vilni no frontes» Pirmā pasaules kara beigu garā

Baltais nams atklāj, kas sekos pēc tam, kad būs pagājušas Putinam dotās 50 dienas

«Joprojām džinkst ausīs,» – Ogres novada mērs Helmanis atklāj, kā  ievainots Ukrainā

Retrogrādais Merkurs satricinās trīs zodiaka zīmju ikdienu: kam gatavoties

Sambuks, saldējums un konfektes – Našķoties Zanes našķi zemeņu sezonā

youtube icon
Abonēt youtube