Publicitātes foto
Rudens ir īstais laiks baudīt sēņu ēdienus – gan tāpēc, ka sēnes ir svaigas un pieejamas, gan tāpēc, ka sēņu ēdieniem ir bagātīga garša un sēnes ir veselīgas. Rimi Bērniem šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka receptes, kuras novērtēs ne vien bērni, bet arī pieaugušie.
“Sēnes ir labs šķiedrvielu un olbaltumvielu avots, tās satur minerālvielas un antioksidantus, kas palīdz stiprināt organismu. Tomēr, ja bērnam sēnes negaršo, noteikti nevajadzētu viņu piespiest tās ēst – pat tad, ja grozi ir pilni ar meža labumiem. Ēšanai jābūt priekam, nevis piespiedu pasākumam,” uzsver Normunds Baranovskis
Kartupeļu klimpas ar sēnēm
“Šis ir ļoti vienkāršs, bet garšām bagāts ēdiens. Krēmīgā mērce un salvija piešķir ēdienam īpašu aromātu, kas bērniem šķiet patīkams un maigs. Turklāt pagatavošanai nepieciešamas vien aptuveni 15 minūtes,” saka šefpavārs Normunds Baranovskis.
Nepieciešams (divām porcijām):
200 g sēņu (pēc izvēles);
2 ēdamk. olīveļļas;
1 ēdamk. sviesta;
3–5 salvijas lapiņas;
sāls pēc garšas;
200 ml saldā krējuma;
1 paciņa kartupeļu klimpu.
Pagatavošana:
Sēnes saplūkā vai sagriež mazākos gabaliņos un cep pannā ar eļļu un sviestu. Pievieno sāli un salvijas lapiņas. Citā katlā novāra kartupeļu klimpas un pievieno sēnēm. Pielej saldo krējumu un pavāra vēl dažas minūtes, līdz viss ir gatavs.
Sēņu un rikotas siera pica
“Pica ir viens no ēdieniem, kas bērniem patīk visvairāk. Šajā receptē rikota padara to īpaši krēmīgu, bet sēnes – aromātiskas. Kopā veidojas garšu līdzsvars, kas garšos visai ģimenei,” uzsver Rimi Bērniem eksperts.
Nepieciešams (divām porcijām):
200 g rauga mīklas;
70 g rikotas siera;
60 g apceptu vai novārītu sēņu;
2 ēdamk. picas mērces Rimi;
50 g rīvēta mocarellas siera Rimi;
1 ēdamk. olīveļļas;
2 saujas konditorejas vai semolinas miltu.
Pagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz maksimālajai temperatūrai (250–300 °C) un novieto resti otrajā plauktā no apakšas. Ideāli izmantot picas akmeni vai čuguna pannu – tos karsē kopā ar krāsni. Ja tādu nav, izmanto cepešpannu. Mīklu izrullē vai izstiepj, apakšā izbārstot miltus, lai tā nepieliptu un labi slīdētu. Uz picas pamatnes uzklāj mērci, pārber ar sēnēm, rikotu un mocarellas sieru, pēc tam apslaka ar olīveļļu. Lai vieglāk no galda picu ielikt krāsnī, var izmantot, piemēram, metāla apli no tartes formas.
Cepšanas laiks:
300 °C uz akmens – 2–3 minūtes;
250 °C uz akmens – 4–6 minūtes;
uz paplātes cep par 1–2 minūtēm ilgāk.
Lasiet arī:
Nedēļas horoskops: 26. septembris – 2. oktobris
Progresīvie mudina Siliņu parādīt sabiedrībai, ka JV vēl arvien vada valdību
«No mums jābaidās!» – Putina propagandisti apvainojas uz Trampu un draud «nonullēt» visu pasauli
Ērkšķu šova dalībniece atklāj, ka vairākus gadus strādājusi Saeimā
«Viņam Krievija patīk labāk nekā Latvija,» – prokurors par spiegošanā vainoto Ādamsonu
VIDEO | Edvards Strazdiņš publicē jaunu dziesmu, kas pašam varētu kļūt par vienu no mīļākajām