Tā kā laika prognozes mums sola patīkami skaistu nedēļās nogali, ir laiks doties pie dabas un baudīt pasakaini gardu vistas gaļu lieliskā kompānijā.
Ja vēlies patiesi īpašu šašliku, kādu noteikti līdz šim neviens nebūs baudījis, tad mums ir ko piedāvāt.
Sastāvdaļas:
♦ 3 daiviņas ķiploku (sasmalcināts)
♦ 1/3 glāzes svaigi spiestas laima sulas
♦ 1/3 glāze tekilas
♦ 2 ēdamkarotes augu eļļas
♦ 1/2 tējkarote tikko malti melnie pipari
♦ 1/2 tējkarote ķimenes
♦ 1/2 tējkarote sāls
♦ aptuveni 1 kilograms vistas filejas
Lielā bļodā vai hermētiski noslēdzamā maisā samaisa kopā ķiplokus, laima sulu, tekilu, eļļu, melnos piparus, ķimenes un sāli. Pēc tam pievieno vistas filejas, kas sagrieztas kubiņos, kas lieliski derēs uz iesmiem. Bļodai liec virsū vāku. Ja izvēlējies hermētiskos maisiņu, noslēdz to un liec ledusskapī. Ļauj gaļai kārtīgi savilkties ar marinādi vismaz pāris stundas.
* Pirms gaļas likšanas marinādē, pagaršo to un pievieno papildu klāt vēl sāli, laima sulas vai citas piedevas atkarībā no vēlmēm.
Pēc tam, kad gaļa samarinējusies, liec uz iesmiem un baudi! 🙂
Avots: Gimme Some Oven