Foto: Pixabay/NickyPe
Lieldienas ir nosvinētas, olu kaujas – izcīnītas, bet ledusskapī vēl aizvien palikušas neskaitāmas vārītas olas? Tas nozīmē, ka ir īstais brīdis radoši izpausties virtuvē! Zīmols “Spilva” piedāvā trīs vienkāršas, bet pārsteidzoši gardas receptes, kas palīdzēs pārvērst Lieldienu olas viegli pagatavojamos, bet oriģinālos ēdienos – sākot no kartupeļu pankūku tortes līdz panētām olām.
Fritētas kraukšķīgās panko olas
Šī recepte ir lielisks veids, kā Lieldienu vārītajām olām piešķirt pavisam citu garšu un izskatu. No ārpuses – kraukšķīgas un zeltainas, iekšpusē – maigi krēmīgas. Viegli pagatavojamas aerogrilā un piemērotas kā uzkoda svētkos.
Nepieciešamās sastāvdaļas (4 porcijām):
- 4 cieti vārītas olas
- 2 ēdamkarotes “Spilva” brokastu majonēzes
- ½ tējkarotes “Spilva” Dižonas sinepju
- 50 g panko rīvmaizes
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ola panēšanai
- Izsmidzināmā eļļa
Pagatavošana:
Vārītās olas noloba un pārgriež uz pusēm. Dzeltenumus izņem un liek bļodā. Pievieno majonēzi un Dižonas sinepes, visu samaisa līdz viendabīgai, krēmīgai masai. Olu baltumus apviļā vispirms miltos, pēc tam sakultā olā un visbeidzot panko rīvmaizē, viegli piespiežot panējumu, lai tas labi pielīp. Panētās olas liek aerogrila grozā, apsmidzina ar eļļu un cep 200 °C temperatūrā 6–8 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Kad atdzisušas, pilda ar sagatavoto dzeltenumu masu un pasniedz.
Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda!”
Zaļo zirnīšu un olu salāti
Klasiski, bet ar mūsdienīgu akcentu – šie salāti ir ātri pagatavojami un garšos ikvienam. Vārītas olas, aromātiski lociņi un sinepēzes mērcē paslēptais pikantums kopā veido vienkāršu, bet pārdomātu garšu kombināciju, kas ies pie sirds īstiem gardēžiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 5 vārītas olas
- 3 lociņi
- Puse bundžas “Spilva” konservētu zaļo zirnīšu
- “Spilva” Street Food MIX Sinepēze
- Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Olas nomizo un sagriež mazos gabaliņos, liek bļodā. Sagriež lociņus un pievieno klāt lielāko daļu sagriezto loku, nedaudz atstājot dekorēšanai. Masai pievieno pusi konservēto zaļos zirnīšu un sinepēzes mērci. Visu rūpīgi samaisa un pārkaisa ar svaigiem lociņiem.
Recepte tapusi sadarbībā ar satura radītāju Justīni Martinsoni.
Kartupeļu pankūku torte
Ja meklē ko īpaši iespaidīgu un pārsteidzošu, šī kārtainā kartupeļu pankūku torte ir īsts atradums! Tā apvieno kraukšķīgu bekonu, latviešu mīļāko ēdienu – kartupeļus, un “Spilva” grauzdēto sīpolu majonēzi, lai katrs vēders būtu laimīgs.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 4 lieli kartupeļi
- 2 olas
- 3 ēd. k. miltu
- 1 tējk. sāls
- eļļa cepšanai
- 6 šķēles bekona
- 1 tomāts
- “Spilva” grauzdēto sīpolu majonēze
Pagatavošana:
Kartupeļus sarīvē un no tiem izspiež sulu, paturot bļodā tikai cieti. Pievieno olas, miltus un sāli, visu sajauc viendabīgā masā. Kad panna ir uzkarsusi, tajā cep lielas, apaļas pankūkas no abām pusēm līdz zeltaini brūnas. Tajā pašā pannā apcep bekonu. Paralēli sagriež tomātu.
Sāk kārtot torti: kartupeļu pankūka pārklāta ar “Spilva” majonēzi, nākamā pankūka ar majonēzes kārtiņu un bekonu, vēl viena kārta ar kartupeļu pankūku, majonēzi un tomātu, tā turpinot, līdz sastāvdaļas beidzas. Pēdējo kārtu pārklāj ar majonēzi un pārkaisa ar dillēm.
Recepte tapusi sadarbībā ar satura radītāju Justīni Martinsoni.
Lasiet arī:
Kaupera vadītais Jelgavas koris neiekļūst Koru karu pusfinālā
Hazora, Ai un citas noslēpumainas metropoles no Svētajiem rakstiem
Dita Lūriņa aizbraukusi no Latvijas, lai piepildītu sapni
«Galva nesvīst!» – Elīna Gluzunova atklāj, cik daudz parūku ir viņas kolekcijā
Renovējot kinoteātra Splendid Palace Mazo zāli, godinās Straumes panākumus
FOTO | Rail Baltica pamattrases būvlaukumā likvidē 100 kilogramus smagu aviācijas munīciju