Siera kūka
Sastāvdaļas pamatnei:
300 g ”Selgas” cepumu
100-150 g sviests
Sastāvdaļas pildījumam:
500 g svaigā siera (var izmantot viendabīgā masā sablenderētu biezpienu – pati izmantoju ”Mascarpone” svaigo sieru)
200 ml saldais krējums (33-35%)
150 g cukurs (var pievienot arī vanilīna cukuru)
20 g želatīna
Sastāvdaļas dekorēšanai:
ķiršu kompots vai svaigas ogas
10 g želatīna
Pagatavošana:
- Aplej želatīnu ar 100 ml auksta iepriekš novārīta ūdens un atstājiet uz stundu!
- Sasmalcina cepumus! Izkausē sviestu!
- Pievieno sviestu cepumiem, maisa, līdz veidojas mīklai līdzīga masa.
- Masu ielej cepamajā formā (24-26 cm diametrs), kārtīgi piespaida un liek ledusskapī, lai masa atdziest.
- Tikmēr gatavo pildījumu: sakuļ saldo krējumu ar cukuru, pievieno svaigo sieru – samaisa, pievieno želatīnu, kas uzsildīts ūdens peldē! Visu kārtīgi samaisa.
- Lej masu formā virs iepriekš sagatavotās un atdzesētās cepumu masas.
- Liek visu ledusskapī uz 3-4 stundām.
- Dekorē ar svaigu ogu biezeni vai tikai ogām! Es ņēmu vienu burciņu ķiršu kompota (no pagraba), ogas attīrīju no kauliņiem, sajaucu ar 10 g želatīna. Pirms to lej uz kūkas, maskarpones siera un saldā krējuma kārtai ļauj kādu pusstundu, stundu ledusskapī atdzist un mazliet sacietēt. Kad kūkai pārlej ķiršu kārtu, to liek atpakaļ ledusskapī!
Lai labi sanāk un labi garšo!