Pankūkas un šokolāde taču garšo teju visiem, tad kādēļ šos divus lieliskos ēdienu neapvienot vienā izcilā?
Sastāvdaļas:
♦ 10-14 ēdamkarotes “Nutellas” vai cita šokolādes krēma
Sausās sastāvdaļas:
♦ 1 ½ glāzes miltu
♦ 3 ēdamkarotes cepamā pulvera
♦ 4 ēdamkarotes cukura
♦ šķipsniņa sals
Mitrās sastāvdaļas:
♦ 1 ola
♦ 280 ml piena
♦ 1 ēdamkarote vaniļas esences
♦ 1 ēdamkarote sviesta
♦ sagrieztas zemenes
Pagatavosim šokolādes diskus. Taisnā, plakanā traukā ieklāj cepamo papīru. Tagad ņem “Nutellu” un ar karoti veido tādus kā nelielus diskus, atkarībā no tā, cik lielas veidosi pankūkas. Jo lielāka pankūka, jo lielāks šokolādes disks. Tomēr esi uzmanīgs, neuztaisi lielākus par pašu pankūku, kā arī uzmanies, lai tie nav pārāk plāni, jo pretējā gadījumā tie lūzīs. Liec ledusskapī, lai sacietē.
Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas. Kad tas izdarīts, pievieno mitrās sastāvdaļās. Maisi vien tik ilgi, kamēr izmaisās visi kunkuļi, kad to vairs nav, pārstāj maisīt.
Pēc tam sāc gatavo pankūkas. Uzkarsē pannu, ieliec šķipsniņu sviesta un tajā pašā laikā no ledusskapja izņem šokolādes diskus.
Uzkarsētajā panā liec mīklu, pēc tam šokolādes disku un tad atkal mīklu. Apcep no abām pusēm un pasniedz kopā ar sagrieztām zemenēm.
Avots: Recipe Tin Eats