Neticami viegla recepte ar citrona un kokosrieksta kombinācija ir tīrā bauda garšas kārpiņām.
Šī ir pavisam vienkārša recepte ar to, ka tiek izmantotas tikai dažas sastāvdaļas. Cepšanās laikā kokosriekstu skaidiņas paceļas virs pīrāga, radot gan kraukšķīgu pamatni, gan virskārtu. Viegls un garšīgs deserts, ko pasniegt pie kafijas tases un lieliskām sarunām.
Sastāvdaļas:
470 ml piena
110 g kokosriekstu skaidiņu
4 olas
1 tējkarote vaniļas pulvera
60 g miltu
8 ēdamkarotes sviesta, izkausēta
150 g cukura
citronu sula un sarīvētas miziņas no 1/2 citrona
Visas sastāvdaļas sajauc bļodā ar karoti vai rokas blenderi.
Ietaukotā cepamajā pannā lej mīklu un cep apmēram 180 grādu temperatūra kādas 45 minūtes. Kad pīrāgs izcepies, ņem ārā no krāsns un atdzesē, ideālai garšai ļauj pīrāgam atdzist diennakti.
Pasniedz ar kādu vaniļas saldējuma bumbu. Lai labi garšo! 🙂
Avots: lovefoodies.com