Garšaugu izvēle ir plaša, tāpat kā to pielietojums. Vai zini kādiem ēdieniem, kuri no tiem piemēroti? Kādi garšaugi piestāv kādiem ēdieniem, lasi turpinājumā!
Liellopa gaļas ēdieniem lieliski piestāv:
Baziliks, koriandrs, kumins, majorāns, piparmētra, timiāns, laurlapas, ķimenes, dilles, virca, salvija, estragons, bet nepiemērots ir rozmarīns.
Cūkgaļas ēdienos var gatavot:
Anīsu, baziliku, kārveli, bergamoti, koriandru, kuminu, fenheli, citronu, piparmētru, majorānu, rozmarīnu, salviju, vircu, estragonu un timiānu.
Ar jēra gaļas ēdieniem labi garšo:
Piparmētra, baziliks, izops, laurlapas, koriandrs, kumins, dilles, citronzāle, majorāns, rozmarīns, salvija, virca, timiāns, ķimenes.
Vistas gaļa sader ar:
Baziliku un lauru lapām, ķimenēm, koriandru, dillēm, margoldu, piparmētru, salviju.
Tītara gaļu gatavo ar:
Timiānu.
Zoss gaļas garšaugs ir:
Salvija.
Pīles gaļai piestāv:
Dilles, piparmētra, izops, rozmarīns, salvija, virca, estragons
Aknas gatavo ar:
Koriandru, salviju un estragonu.
Zivīm piestāv:
Anīss, baziliks, ķimenes, maurloki, koriandrs, dilles, fenhelis, citronu sula, margolds, majorāns, piparmētra, pētersīļi, rozmarīns, salvija, virca, estragons, timiāns.
Maizes izstrādājumi labi sader ar:
Koriandru, ķimenēm, kumīnu, kaltētām dillēm, anīsu, fenheli, rozmarīnu.
Olu ēdieniem droši vari pievienot:
Dilles, anīsu, baziliku, korianadru, kumīnu, majorānu, piparmētru, pētersīļus, rozmarīnu, salviju.
Zaļo lapu salātu garšaugi ir:
Anīss, baziliks, bergamote, gurķu mētra, ķimenes, kārvele, maurloki, koriandrs, kumins, pienenes, dilles, izops, margolds, pētersīļi, piparmētra, estragons, timiāns.
Zupas savukārt lieliski papildinās:
Anīss, gurķu mētra, kumins, dilles, fenhelis, margolds, majorāns, piparmētra, nātres, virca, timiāns.