Monta Priede un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Salds vai sāļš? Katram savs, un vienaldzīgo šajā jautājumā nav. Lieldienu rītam piestāv olu ēdieni, tāpēc kinoloģe un fitnesa trenere Monta Priede apvieno divus vienā – viņa kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski cep sāļās vafeles, kas ar greznu ceptas olas dekoru būs katra Lieldienu galda lepnums un neaizmirstams garšas baudījums.

Monta ir uz “tu” ar četrkājainajiem draugiem – viņa zina gan to, kā izaudzināt pieklājīgu un paklausīgu suni, gan to, kas tam vislabāk garšo. Pagatavot pilnvērtīgu maltīti brašam rējējam Monta var itin viegli, bet savā virtuvē viņa nav biežs viesis.

“Parasti gatavo mans dzīvesbiedrs, es virtuvē uzturos ļoti reti. Parasti palīdzu galvenajam pavāram: gatavoju ēdiena sagataves, bet nekad negatavoju citiem pilnvērtīgu maltīti. Ja nu kaut ko sev, tad pēc uzturvērtības,” atklāj Monta. Arī iepērkas viņa impulsīvi un gandrīz katru dienu iegriežas veikalā.

Montai vislabāk garšo steiks.

Lieldienu rīta sāļās vafeles

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 45 minūtes

Izmaksas kopā: 7,43 eiro

Cena par porciju: 1,86 eiro

Nepieciešams:

Mīklai:

400 ml kefīra Rimi;

200 g kviešu miltu Rimi;

200 g Tilsit siera Rimi;

100 g sviesta Rimi Smart;

2 olas Rimi;

1 ēdamk. garšvielu maisījuma;

2 tējk. cepamā pulvera;

10 g zaļo loku;

sāls pēc garšas;

eļļa cepšanai.

Majonēzei:

2 olu dzeltenumi;

180 ml olīvu izspaidu eļļas Rimi;

puse citrona;

2 tējk. sinepju Rimi;

sāls, pipari pēc garšas.

Pasniegšanai:

4 olas Rimi;

50 g spinātu.

Pagatavošana:

Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Lielā bļodā sarīvē sieru, pievieno kefīru, kausēto sviestu un olas dzeltenumu. Olas baltumu sakul tādā konsistencē, ka, apgāžot bļodu otrādi, tas nekrīt ārā. Pievieno miltus un garšvielu maisījumu, cepamo pulveri un sāli pēc garšas, kā arī sakulto olbaltumu. Sagriez lokus un iemaisi mīklā. Lej nedaudz mīklas vafeļu pannā, cep, līdz vafeles ir zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Atkārto, līdz visa mīkla ir izlietota.

Pagatavo majonēzi: mazā bļodiņā sajauc olu dzeltenumus, olīveļļu, pierīvē citrona mizu un izspied sulu. Pievieno sinepes, sāli un piparus pēc garšas. Ar mikseri vai rokas maisītāju puto, līdz iegūta viendabīga majonēze.

Izcep 4 olas pasniegšanai. Uz katras vafeles liec nedaudz majonēzes, virsū kārto ceptu olu un svaigus spinātus.

Lasiet arī: 

Mārtiņš Egliens atgriezies Nacionālajā teātrī, taču ne vairs kā aktieris

Zuši sarīko gaidāmā bērniņa dzimuma atklāšanas svētkus

Policija aiztur divus vīriešus, kas, svinot gavēņa beigas, cietsirdīgi izturējušies pret gulbi

«Garš saraksts!» – Markus Riva atklāj, kādi pseidonīmi vēl viņam bijuši padomā

Slimnīcā nonācis vēl viens bērns ar E.coli infekciju

PVD kartupeļos atklāj bīstamu baktēriju

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube