Intars Rešetins-Pētersons un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Tā kā Intars Rešetins-Pētersons šobrīd gatavojas izrādei, viņam jāatbrīvojas no visa liekā – aktieris uzturā nelieto miltus un cukuru, neēd pēc plkst. 18.00. Tas arī nosaka viņa ēdienkarti, kurā visu laiku iecienītākie gardumi ir vārīti kartupeļi, ar ķiploku marinētas sarkanās bietes, steiks un aknu stroganovs, bet obligāti klāt jābūt aukstam kefīram, citādi Intars neēd!

“Sieva mums ir galvenais pavārs, un arī vecākā meita sāk šiverēties pa virtuvi. Tāpēc es tikai svinībās palīdzu sievai gatavot. Mana lieta ir gaļa un kūpinājumi, pats uzbūvēju savu kūpinātavu un to arī lietoju. Pārsvarā kūpinu zivis. Uz veikalu gan eju. Iepirkšanos neplānoju, bet parasti sazinos ar kādu, kas ir mājās, un pajautāju, vai kaut ko vajag no veikala. Vienmēr pārbaudu, vai ir biezpiens, vai ir maize. Mums vienmēr mājās ir augļi,” atklāj aktieris.

Šefpavāra Normunda Baranovska virsvadībā Intars gatavo milzu kartupeļu pankūku ar īpašu piedevu – gī sviestā ceptu olu. Tieši kartupeļu pankūkas bijušas Intara tēta recepte, to salīdzinoši bieži viņš gatavoja visai ģimenei. Šādu ēdienu pagatavot ir daudz lētāk un vienkāršāk, nekā daudziem varētu šķist.

Kartupeļu pankūka ar biezpienu un gī sviestā ceptu olu

3 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

Izmaksas kopā: 5,10 eiro

Cena par porciju: 1,70 eiro

Nepieciešams:

700 g vidēji lielu kartupeļu Rimi;

3 olas Rimi;

60 g sviesta Rimi Smart;

180 g skābā krējuma Rimi Smart 20%;

500 g vājpiena biezpiena Rimi 0,5%;

12 g Kajēnas piparu;

2 ķiploka daiviņas;

8 g svaigu loku;

sāls un pipari pēc garšas;

eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

Pagatavo gī sviestu, ko pazīst arī ar nosaukumu “zelta sviests”: uz lēnas uguns karsē sviestu un ik pa laikam ar karoti nosmel putas, kas veidojas katliņa virspusē. Karsē aptuveni 15 minūtes, līdz redzi, ka no sviesta ir atdalījušies baltie piena olbaltuma nosēdumi un vidū veidojas zeltaina sviesta masa.

Noņem nosēdumus un lej gī sviestu atsevišķā trauciņā.

Nomizo kartupeļus un sarīvē tos. Apkaisi ar sāli, izspied lieko šķidrumu. Pēc tam vēlreiz pieliec sāli, nedaudz piparu un gī sviesta. Visu masu liec palielā pannā kā vienu pankūku. Cep 10–12 minūtes no abām pusēm uz lēnas uguns.

Atsevišķā traukā biezpienu samaisi ar krējumu. Ielej pannā gī sviestu, pievieno čili, lociņus un ķiplokus, pa vienai uzsit virsū olas un izcep.

Pasniedz kartupeļu pankūku, sagrieztu mazākos gabalos, ar biezpienu un cepto olu.

Lasiet arī: «Bet ja mašīnā būtu Zutis?» – Briedis parāda, kā nostumj malā uz ceļa noplīsušu auto

Lasiet arī: Pūtīs jaunu sajūtu vēji – mīlestības un attiecību horoskops septembrim

Lasiet arī:  FOTO | Pirmizrādi piedzīvo jauns Sandija Semjonova dokumentālais seriāls

Lasiet arī: FOTO | Ukrainu atbalsta visa Latvijas sabiedrība, Zelenskim uzsver Siliņa

Lasiet arī:  FOTO | Latvijas tūrē dodas jauna pašmāju piedzīvojumu filma Banāns upē

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube