Fritētas vistu filejas veselīgā alternatīva ar kartupeļu čipsiem. Neviens neticēs, ka šo patiesi esi cepusi bez eļļas.
Sastāvdaļas:
- 700 grami vistas filejas, sagriezta apmēram 2×2 cm lielos kubiņos
- 2 tases paniņas (ar zemu tauku %)
- 3 ķiploku daiviņas (saspiestas)
- tējkarote žāvēta bazilika
- tējkarote žāvēta oregano
- 1/2 tējkarote žāvēta timiāna
- 1/4 tējkarotes kajēnas piparu
- sāls un melnie pipari pēc garšas
- 3 krūzes sasmalcinātu kartupeļu čipsu (jebkura sev vēlamā garša, receptē oriģināli paredzēti čipsi ar krējuma un sīpolu garšu)
- 1/4 nesālīta sviesta, izkausēts
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu lapu
Līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsē krāsni. Izvēlies sev vēlamo cepamo pannu, ieklāj tajā cepamo papīru un noliec malā.
Lielā bļodā samaisi vistas fileju, paniņas, ķiploku, baziliku, oregano, timiānu un kajēnas piparus. Pievieno pēc garšas sāli un piparus. To visu kārtīgi izmaisi, iemīci kārtīgi vistas filejas gabaliņos. Ļauj apmēram 30 minūtes marinēties.
Kad viss ir iemarinējies, ņem pa vienam filejas gabaliņus un izvārti tos sasmalcinātajos čipsos. Tā, lai čipsi kārtīgi pielīp pie filejas. Liec cepamajā pannā un pārlej ar izkausēto sviestu.
Liec cepeškrāsnī un ik pa brīdim filejas gabaliņus apgriez, lai tiem izceptos vienmērīgi no visām pusē. Tas aizņems aptuveni 20-25 minūtes.
Pasniedz siltus. Ja vēlas, pārkaisa ar svaigi kapātiem pētersīļiem. Pēc vēlmes un garšas var pagatavot arī mērci.
Labu apetīti! 🙂