Krēmīgi kartupeļi ar ķiplokiem un timiānu ātrām vakariņām
Ja pēc garās darba dienas ir nogurums tāds, ka nevēlies stāvēt stundām ilgi pie plīts un gatavot vakariņas, bet tomēr izsalkums māc, tad šis ir lielisks risinājums.
Sastāvdaļas trīs porcijām:
- ēdamkarote olīveļļas
- 1/2 kg mazi kartupelīši
- 2 ēdamkarotes nesālīta sviesta
- 6 daiviņas ķiploku
- 2/3 glāzes vistas buljona
- 3 ēdamkarotes saldā krējuma
- 6 zariņi timiāna
- sāls, pipari pēc garšas
- šķipsniņa cukura
- kajēnas pipari pēc garšas
Uzkarsē pannu. Kad tā ir pilnīgi karsta, ielej olīveļļu un apcep kartupeļus, līdz tie kļūst brūni.
Zeltainos kartupeļus turpini cept, bet pastum uz vienu pannas malu, brīvajā vietā liec sviestu un ķiplokus. Sautē tos kādas 30 sekundes.
Pannā lej vistas buljonu, saldo krējumu un timiānu. Uz lēnas uguns visu cep apmēram 10 minūtes. Maisi.
Pievieno sāli, piparus un cukuru. Samaisi un pasniedz karstu.
Lai labi garšo! 🙂