Jā, načos un tako noteikti garšo lieliski, tomēr tie nav īpaši labi, ja runājam par tā uzturvērtību un veselību. Tādēļ izvēlamies veselīgāku, bet tikpat gardu recepti, kuras galvenās sastāvdaļas ir paprika un maltā gaļa.
Ātri, viegli un noteikti garšos ikvienam gaļas cienītājam. 🙂
Sastāvdaļas:
- 500 g maltās gaļas
- 1 tējkarote čili pulvera
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1/2 tējkarote melno piparu
- 1/4 tējkarotes Košera sāls
- 3/4 glāzes Salsas mērces
- 1 glāze rīvēta siera
- 3 paprikas (sarkanā, zaļā)
Pārgriez paprikas četrās daļās, izveidojot tādas kā laiviņas, izņem sēklas un visu lieko. Pēc tam noliec malā.
Malto gaļu uz vidējas uguns apcep, līdz gaļa paliek brūna, apber ar sāli un pipariem pēc garšas. Notecini liekos taukus un gaļu noliec malā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai.
Ņem paprikas laiviņas, tās kārto cepešpannā. Laiviņās liec saceptu malto gaļu, pārber ar gašvielām un aplej ar Salsas mērci. Vienmērīgi izlīdzini gaļu paprikas laiviņās. Pārber ar sieru un liec krāsnī uz 10 minūtēm. Cep, līdz siers izkusis un paprika kļuvusi mīksta.
Ņem ārā no krāsns, Pārkaisi ar papildu sieru, ja ir vēlme. Pasniedz siltu!
Avots: skinnyms.com