Sastāvdaļas:

♦ 1 kārtīgs klaips ciabatas maizes – pārgriezta horizontāli uz pusēm
♦ 4 ēdamkarotes sālīta sviesta
♦ 3 daiviņas ķiploka, sasmalcināts
♦ aptuveni 340 grami mocarellas siera, sagriezts šķēlēs
♦ ½ glāze balzamiko etiķa
♦ 2 vidēji tomāti
♦ sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
♦ 1/3 svaigi sakapāta bazilika

Līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsē cepeškrāsni. Abas pārgrieztās ciabatas šķēles liec uz cepešpannas. Nelielā bļodiņā sajauc sviestu ar ķiplokiem un apsmērē maizes pusītes. Liec virsū mocarellas sieru. Liec krāsnī uz 12-15 minūtēm.

Kamēr cepās maize ar sieru, uzkarsē traukā etiķi līdz tas sāk vārīties, šim procesam jāilgst aptuveni 5-7 minūtes. Noliec malā.

Izņem maizi no krāsns, pārliec ar tomātu šķēlēm, pārkaisi ar sāli, pipariem. Pārkaisi ar baziliku un viegli pārlej ar uzvārīto etiķi. Sagriez šķēlēs un pasniedz!

Foto: Two Peas and Their Pod

Saistītās tēmas: ciabatamocarellas siersrecepteuzkoda

youtube icon
Abonēt youtube