Vīns ir viens no tiem dzērieniem, kurš nav jādzesē 24 stundas no vietas. Ja vēlies vēsu, spirdzinošu vīnu, atliek to ielikt saldētavā uz 20 minūtēm un tas ir gatavs lietošanai. Ja nevēlies to saldēt, lielisks variants ir ledus kubiņi vai saldēti augļi, kas dos vīnam ne tikai patīkamo vēsumu, bet kūstot arī burvīgu garšu.
Jā, mēs zinām, ka vīns ir baudāms arī bez papildu piedevām, tomēr pāris auglīši spēs to padarīt vēl labāku. Zemāk piedāvājam vairākus saldētu augļu variantus, ar kuriem papildināt vīnu un to labi atdzesēt.
Saldētas vīnogas – jā, vīns un vīnogas lieliski sader kopā. Sarkanās vai gaišās vīnogas ieliec saldētavā un ikreiz, kad vēlies, pievieno savam sarkanvīnam, baltvīnam vai dzirkstošajam vīnam.
Saldētas zemenes – zemenes lieliski iet kopā ar baltvīnu. Tām ir saldi skāba garša, kas lieliski komplimentē baltvīna garšas buķetei. Turi tās saldētavā un ikreiz, kad nepieciešams, pievieno vīnam.
Saldēts arbūzs – tas nav pārlieku salds, tādēļ sader kopā ar sārto vīnu. Sagriez arbūzu mazos kubiņos un atdali tos. Liec trauciņā, kurā parasti saldē ledus kubiņus, pārlej ar arbūzu sulu un uzglabā saldētavā. Kad ir vēlme, pievieno to savam sārtajam vīnam. Kubiņi vīnā visu laiku kusīs, piedodot vīnam īpašu garšu un beigās glāzē paliks kraukšķīgs arbūza gabaliņš, ko apēst.
Saldēts ananāss – ananāsiem piemīt īpaša garša, kas lieliski sader kopā ar visiem dzirkstošajiem vīniem. Sagriez to mazos gabaliņos un liec saldētavā. Pēc tam, kad sasaluši, pievieno vīnam un gatavs!
Saldēts mango – šis auglis lieliski pilda ledus kubiņa funkcijas, tikai tas neizdala ūdeni un piešķir vīnam īpašu pēcgaršu. Mango vari pievienot baltajam vai dzirkstošajam vīnam.
Saldēti persiki – tiem ir patīkama salda garša, kas lieliski sader ar sarkano un balto vīnu. Vienkārši sagriez to mazos gabaliņos, sasaldē un pievieno vīnam ik reizi, kad ir vēlme to atdzesēt un piešķirt nelielu persiku piegaršu.
Saldēti ķirši – viens no tiem augļiem, kas lieliski piestāv jebkuram vīnam. Tā saldā garša un pievilcīgais izskats lieliski papildinās vīna glāzes saturu.