Apnikušas ierastās uzkodas pie kādas zupas vai vienkārši, baudot tēju? Šeit būs vienkāršs, bet garšīgs risinājums!

Sastāvdaļas

  • 450 g picas mīklas
  • 1 ēdamkarote (15 g) nesālīta sviesta, istabas temperatūrā
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 80 ml kapātu pētersīļu
  • 80 ml kapāta bazilika
  • 60 ml rozmarīna lapiņu, smalcinātas
  • 5 ml timiāna lapiņu
  • 90 g itāļu (vai jebkurš cits labi kūstošs) siers, smalcināts

Izklāj mīklu uz galda virsmas, kas nokaisīta ar miltiem. Mīklu izrullē tā, lai būtu aptuveni 50 x 25 cm liela. Mīklu viegli nosmērē ar eļļu.

Pāri iesmērētajai mīklai vienmērīgi pārber sieru un sakapātos zaļumus. Sastāvdaļas nedaudz iespied mīklā, bet viegli.

Mīklu sagriez gabaliņos, kas derētu iekšā cepamajā formā (tādā, kurā mēdz cept lielus kēksus vai maizi). Formu nozied ar eļļu vai ieklāj tajā cepamo papīru. 

Sagrieztos mīklas gabaliņus vertikāli kārto iekšā pannā. Neuztraucies, ja kāda sastāvdaļa kaut kur izbirst. To, kas nobiris nost, ieliec atpakaļ pannā. Ja vēlies, izkārtotajai mīklai pārkaisi pāri vēl sieru un zaļumus.

Pēc tam gatavo pannu apklāj ar foliju, un kādas 20 minūtes mīklai ļauj “atpūsties”, pa to laiku uzkarsē krāsnī līdz 200 grādiem. 

Noņem foliju un liec maizīti cepties apmēram 55 minūtes, līdz virsa kļūst zeltaina. Izņem maizīti no pannas un pasniedz. 

Labu apetīti! 🙂 

Saistītās tēmas: ķiploksmaizītepicareceptesierszaļumi

youtube icon
Abonēt youtube