Laiks ir vērtība, tādēļ svarīgi, ka mūsdienu steidzīgajā ikdienā mēs protam pagatavot ātri un garšīgi. Un kas var būt garšīgāks par vieglu desertu ar ogām, kas tā vien atgādina vasaru? 

Vienkārši, ātri un garšos ikvienam! 🙂

Sastāvdaļas:

kārtainā mīkla

1/2 glāze cukura

3 ēdamkarotes kukurūzas miltu

1/2 tējkarote kanēļa

1 tējkarote citrona miziņu

1 tējkarote svaigi spiestas citrona sulas

1 glāze melleņu

šķipsniņa sāls

1 olas dzeltenums

2 tējkarotes ūdens

cukurs


Nelielā bļodā sajauc cukuru, kukurūzas miltus, kanēli un citrona miziņas.

Lielā bļodā kārtīgi sajauc mellenes ar citrona sulu. Cukura mikstūru ber bļodā ar mellenēm un kārtīgi visu samaisi.

Sakul olas dzeltenumu kopā ar ūdeni (ar to pārklāsi pīrādziņus).

Izklāj kārtaino mīklu, ar kādu sevis izvēlētu rīku, no mīklas izgriez aplīšus, kuros pildīsi melleņu masu. Izgrieztajos aplīšos liec šo masu un pēc tam pārloki mīklu tā, lai tās vidū paliktu mellenes. Kārtīgi noslēdz stūrīšus, lai nekur nevar iztecēt šī masa.

Pirms cep šos pīrādziņus, apmēram stundu tos atdzesē ledusskapī, pēc tam uzkarsē krāsni 190 grādu temperatūrā.

Izņem no ledusskapja pīrādziņus un nosmērē to virspusītes ar sakulto olu. Virspusi papildus vēl apkaisi ar cukuru. Tad liec krāsnī uz 20 minūtēm. Kad tie kļuvuši zeltaini brūni, ņem ārā no cepeškrāsns un atdzesē 5 minūtes.

Lai labi garšo! 🙂

Avots

Saistītās tēmas: desertskulinārijamellenespīrāgirecepte

youtube icon
Abonēt youtube