Kurš gan nemīl ideāli pagatavotu vistas fileju, vai ne? Tā ir ne tikai garšīga, bet arī bezgala veselīga.
Piedāvājam kārtējo ātro, vien 30 minūtēs pagatavojamo recepti, kas izglābs katru steidzīgo! 🙂
Sastāvdaļas:
- 1 tējkarote sāls
- 3/4 tējkarotes piparu
- 1/4 tējkarotes kajēnas piparu
- 1/4 paprikas pulvera
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 1/2 sīpolu pulvera
- 1/2 timiāna
- 6 nelieli vistas filejas gabaliņi vai vistas krūtiņas bez ādas un kaula
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/4 glāzes svaigi spiestas laima sulas
- 1/2 glāze vistas buljona
Traukā sajauc pirmās septiņas garšvielas. Nosusini vistas gaļu, un pēc tam to liec garšvielu maisījumā. Garšvielas kārtīgi iemasē filejā, tā, lai visa fileja ir skaisti ieģērbta garšvielās.
Pannā uz vidējas temperatūras uzkarsē olīveļļu un sviestu (kopā). Liec fileju pannā un apmēram 5 minūtes cep, līdz abas puses kļūst zeltainas.
Noņem vistu no pannas. Pannā ielej laima sulu un vistas buljonu. Pannu kārtīgi izmaisi, lai sajaucas viss, kas tajā ir – eļļa, garšvielas no vistas. Karsē mērci, kas lēnām veidojas pannā, apmēram 3-4 minūtes. Pēc tam atkal pannā liec vistu un kārtīgi apcep mērcē.
Pasniedz siltu! 🙂