Vai esi kādreiz pagatavojis picu, kura ir ārkārtīgi garda, taču vienmēr pāri paliek biezā garoziņa, kuru īsti neviens nevēlas ēst? Ja atbilde ir “jā”, tad mums ir radošs variants.
Tev vajadzēs vien divas glāzes sarīvēta siera, apmēram 10 peperoni šķēles, picas mērci (var arī pēc paša izvēles tomātu mērci karstmaizēm, ar ananāsiem u. c.), šķipsniņu oregano un kādu šķipsniņu picas garšvielu.
Ņem cepešpannu, iesmērē to ar eļļu vai ieklāj tajā cepamo papīru. Uzkarsē krāsni līdz apmēram 170-180 grādu temperatūrai.
Pannā vienmērīgā kārtā izbārsti sarīvēto sieru. Ber tā, lai uz pannas nepaliek tukšas vietiņas. Pēc tam uz izbērtā siera gluži kā picas mīklas, liec peperoni šķēles, pārlej ar mērci un pārkaisi ar garšvielām. Pēc tam liec krāsnī un cep līdz brīdim, kad siers kļuvis zeltaini brūns un stingrs, kraukšķīgs. Taču esi uzmanīgs, nepiededzini, citādāk kraukšķīgais siers kļūs rūgts un pica nebūs garšīga.