Siera kūkas interpretācija burciņā. Nekā sarežģīta, vien zemenes, grieķu jogurts un pāris nelielas sastāvdaļas, lai radītu desertu, kas tā vien liks atgriezties lieliskajās atmiņās par vasarā piedzīvoto. 

Garšīgi, eksotiski un nedaudz no vasaras.

Sastāvdaļas:

1 glāze grieķu jogurta vai bezpiedevu jogurta (Skyr Islandes bezpiedevu jogurts)

1/3 glāzes smalkā cukura

1 liela ola

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

1/2 tējkarote kukurūzas cietes

Sastāvdaļas kārtojumam:

2 glāzes zemeņu

medus

vēl nedaudz jogurta


1. Uzkarsē krāsni 190 grādu temperatūrā. Ņem divas krāsnī liekamās stikla burciņas. Tās nedaudz uzkarsē.

2. Ar mikseri sakul jogurtu, cukuru, olas, vaniļu un kukurūzas cieti. Maisi, līdz viss ir sajaucies vienmērīgā masā.

3. Gatavo mikstūru liec burciņās, kas uzsildītas, un cep apmēram 23-26 minūtes. Augšpuse, iespējams, sāks apbrūnināties.

4. Kad tas noticis, izņem burciņas no krāsns, uzliec vāciņus un uz apmēram 4 stundām liec ledusskapī.

5. Pagatavo zemeņu virskārtu. Mazā katliņā sajauc sagrieztas zemenes ar nedaudz ūdeni. Vāri uz mērenas uguns, līdz zemenes izšķīst un sāk veidot viendabīgu mērci.

6. Zemeņu mērci noņem no uguns un pievieno medu pēc garšas. Ļauj mērcei atdzist, pēc tam pārlej pāri burciņas saturam.

7. Pievieno vēl jogurtu un svaigas zemenes, ja ir vēlme.

Lai labi garšo! 🙂

Avots

Saistītās tēmas: desertsjogurtsreceptezemenes

youtube icon
Abonēt youtube