Apnikušas vienkāršās vakariņas, un vēlies iepriecināt savu ģimeni ar ko īpašu? Šeit būs vienkārša recepte, kas neliks vilties nevienam. Jāpiemin, visas receptes sastāvdaļas noteikti būs atrodamas piemājas veikaliņā.
6 porcijas, sagatavošanās laiks 10 minūtes, kopējais pagatavošanas laiks 40 minūtes.
Sastāvdaļas:
- 6 vistas krūtiņas (ar visu kaulu, ādu)
- 1 ēdamkarote veikalā atrodamās itāļu garšvielas (der arī garšvielas vistas gaļai)
- 3 ēdamkarotes sviesta (nesālīts)
- 3 tases spinātu (rupji smalcināti)
- 460 grami kartupeļu (pusītes)
- 2 ēdamkarotes svaigu, kapātu pētersīļu
Sastāvdaļas ķiploku, parmezāna un krējuma mērcei:
- 1/4 glāzes nesālīta sviesta
- 4 daiviņas ķiploku (saspaidīti)
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 glāze vistas buljona
- 1 tējkarote kaltēta timiāna
- 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
- 1/2 glāzes saldā krējuma
- 1/2 glāzes skābā krējuma
- 1/2 glāzes svaigi rīvēta parmezāna siera
- pēc garšas sāls un svaigi malti melnie pipari
210 grādu temperatūrā uzkarsējam cepeškrāsni. Trauku, kurā kārtosi kartupeļus un vistu, viegli ieeļļo. Vistas krūtiņas ieberzē ar itāļu garšvielām, sāli un pipariem.
Lielā pannā izkausē divas ēdamkarotes sviesta. Pievieno vistu ar tās ādu uz leju. Apcep abas puses, līdz tās kļūst brūnas. Noliec malā.
Atlikušo ēdamkaroti sviesta izkausē pannā. Iemaisi spinātus, ik pa laikam apmaisi līdz tie sāk “savīst” (aptuveni divas minūtes). Noliec malā.
Lai pagatavotu mērci, vidēja karstuma traukā izkausē sviestu, pievieno saspiestos ķiplokus un cep bieži maisot aptuveni 1-2 minūtes, pievieno miltus. Maisi līdz viss kļūst zeltaini brūns. Pakāpeniski pievieno vistas buljonu, timiānu un baziliku. Vienmērīgi 1-2 minūtes maisi. Pievieno saldo un skābo krējumu un parmezāna sieru, maisi līdz mērce kļūst bieza, ja nepieciešams, pievieno vēl saldo krējumu. Pēc garšas un vēl pievieno sāli un piparus.
Vistas krūtiņas vienmērīgi izkārto pannā, apber ar kartupeļu pusītēm (ja vēlies, kartupeļus var sagriezt smalkāk, tad tie ātrāk būs gatavi), apceptajiem spinātiem un aplej ar mērci (kārtošana pannā atkarīga tikai no paša vēlmēm).
Kad visu esi salicis pannā, to liec cepeškrāsnī aptuveni 25-30 minūtes 80-90 grādu temperatūrā.
Pasniedz nekavējoties. Pārkaisi ar pētersīļiem, ja ir vēlēšanās.
Labu apetīti!