Valters Krauze un Normunds Baranovskis.  Publicitātes foto

Stipriem vīriem ziemā vajadzīgs stiprs ēdiens – sātīgs, sildošs, spēcinošs un aromātisks, ar gaļiņu un izteiksmīgām garšām. Televīzijas personība Valters Krauze kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo lēcu un liellopu gaļas biezzupu.

Kaut arī galvenais pavārs ģimenē joprojām ir mamma, Valters Krauze arī māk gatavot! Ikdienā parasti top ātri pagatavojami ēdieni, kurus viņš savā ēdienkartē maina ik pa pāris nedēļām. Lielākoties tās ir zupas un sautējumi. Toties svētkos ir laiks kam pamatīgākam.

“Parasti gatavoju dzimšanas dienās un lielajos svētkos. Ziemassvētkos vienmēr gatavoju štovētus kāpostus. Regulāri gatavoju krāsnī ceptus dārzeņus – burkānus, kartupeļus, seleriju, papriku un ķiplokus –, ko pasniedzu ar marinētu vistu. Dažreiz arī lasi vai cūkas cepeti. Tortes gan necepu,” atklāj Valters. Ar iepirkšanos viņam veicas kā jau vairumam cilvēku – parasti pirkumi tiek plānoti un uz veikalu līdzi tiek ņemts saraksts, bet, ja tas aizmirstas mājās, tad gan viss notiek diezgan haotiski.

Valtera mīļākie ēdieni ir zemnieku brokastis – kartupeļi ar sīpoliem, olām, šķiņķīti un cauraudzīti, bet no zupām viņam visvairāk garšo skābu kāpostu zupa, frikadeļu zupa un skābeņu zupa ar kūpinātu ribiņu. Arī tad, kad ciemos nāk brālis Arnis Krauze, top pamatīga, sildoša un garda īstu vīru zupa – lēcu un liellopu gaļas biezzupa, kas ir ļoti viegli un lēti pagatavojama.

Lēcu un liellopu gaļas biezzupa

4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 6,93 eiro
Cena par porciju: 1,73 eiro

Nepieciešams:
1 buljona kubiņš Rimi;
100 g nelobītu sarkano lēcu Rimi;
10 g svaigu zaļumu;
400 g maltas liellopa gaļas Rimi;
800 g tomātu savā sulā, mizotu Rimi Smart;
2 selerijas kāti Rimi;
3 ķiploka daiviņas;
1 vidējs sīpols;
3 burkāni;
čili pārslas un paprikas pulveris pēc garšas;
sāls un pipari pēc garšas;
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

Sagriez dārzeņus – seleriju un burkānus – mazos kubiņos. Katlā uzkarsē nedaudz eļļas un apcep
malto gaļu, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pievieno sagrieztos burkānus un seleriju un turpini cept dažas minūtes. Sakapā ķiplokus un sīpolu, pievieno katlā, samaisi un cep vēl pāris minūtes.

Uzvāri 1,5–2 litrus ūdens un tajā izšķīdini buljona kubiņu. Ielej buljonu katlā pie dārzeņiem un gaļas.

Vāri uz lēnas uguns, līdz lēcas un dārzeņi ir mīksti (apmēram 20–25 minūtes). Pēc garšas pievieno čili pārslas, paprikas pulveri, sāli un piparus. Pasniedz zupu, pārkaisītu ar svaigi sakapātiem zaļumiem.

Lasiet arī:

«Teica, ka dzīvo ellē, bet tās laikā ieguva tik daudz dzīvokļu!» – Timmas tēvs izteicies par Sedokovu

Straume saņem divas nominācijas Oskara balvai

«Tas ir neceļš!» – ekspremjers Krišjānis Kariņš asi kritizē valdības politiku

Par biotualetes uzspridzināšanu, filmējot video soctīkliem, četriem jauniešiem draud desmit gadi cietumā

Gordona: Izmeklētāji atteikušies ierosināt krimināllietu saistībā ar Timmas nāvi

youtube icon
Abonēt youtube