Vai esi kādreiz devies ceļojumā uz kādu svešu valsti un attapies ēdam ko pavisam nesaprotamu un dīvainā izskatā? Kam gan negadās.
“BuzzFeed” apkopojis dažādu valstu nacionālās delikateses, kuras citiem varētu šķist šausminošas.
1. Norvēģija, Smalahove – cepta aitas galva
2. Japāna, Basashi – Basashi (馬刺し) ir jēla zirga gaļa, kas pasniegta ar ingveru un zaļajiem sīpoliem
3. Meksika, Chapulines – cepti sienāži
4. Taizeme, durians-durians uzskatāms par vienu no pasaules vissmirdīgākajiem augļiem, tas smirdot pēc sasvīdušām zeķēm vai puvušām olām
5. Vācija, Zwiebelmettwurst – jēla maltā gaļā ar sīpoliem
6. Ekvadora, Cuy asado – cepta jūrascūciņa
7. Barbadosa, jūras olas jeb jūras ezis. Ēdams cepts, vārīts vai sautēts
8. Āfrika, Mopane tārps – liels, ēdams kāpurs
9. Filipīnas, Balut – pīles mazulis attīstības stadijā
10. Zviedrija, Lutfisk – žāvēta un pēc tam ūdenī mērcēta zivs
11. Portugāle, Arroz de cabidela – cepts cālis vai trusis savās asinīs
12. Malaizija, Butod – sago tārps, garšojot vislabāk, kad mutē to liek dzīvu
13. Alžīrija, Kercha – pildīts aitas kuņģis
14. Francija, varžu kājas
15. Nīderlande, sālīta jēla siļķe
16. Somija, sālīta lakrica – tās sastāvā ir nāvējošas vielas, piemēram, amonjaks, hlorūdeņradis un sālsskābe
17. Ķīna, konservētas olas
18. Izraēla, P’tcha – teļa kājas želejā
19. Dānija, Flæskesvær – kaltētas, ceptas cūku ādas ar taukiem
20. Koreja, Soondae – asinsdesa, kas pasniegta ar aknām
21. Zviedrija, Surströmming – sešus mēnešus pūdēta zivs