Kuram gan negaršo siers? Galvenais, ka no tā var pagatavot daudz kā ātra un garda. Šo recepšu atlasei nav vajadzīgi īpaši ingredienti, to noteikti var atrast gandrīz katras virtuves plauktā. Bet galvenais, ka šīs ātrās receptes neprasa nekādu kulināro profesionālismu. Viss ir gana saprotami un vienkārši.
Siera zupa ar vistu
- 500g vistas fileja
- 200g kausēts siers
- 4 kartupeļi
- 2 sīpoli
- 2 burkāni
- Sāls, pipari, sausiņi, zaļumi – pēc garšas
Pagatavošana
Trīs litrīgā kastrolī ieliekam vistas fileju un pārlejam tai pāri divus litrus ar ūdeni. Tiklīdz buljons sāks vārīties, pievienojam sāli un piparus. Pēc tam, kad ūdens sāk burbuļot, vāram vēl 20 minūtes un tad izņemam vistu.
Attīrām un sagriežam kubiciņos kartupeļus un sīpolus. Burkānus sarīvējam. Siltu vistu sagriežam mazos gabaliņos. Kausēto sieru sarīvējam vai sagriežam mazos gabaliņos. Verdošā buljonā pievienojam kartupeļus.
Kamēr kartupeļi vārās, uz pannas 5-7 minūšu laikā viegli apcepjam sīpolus un burkānus, pievienojam sāli un piparus, tad vistu. Vēl pēc 3-4 minūtēm pieliekam sieru, samaisām un izslēdzam uguni.
Pirms pasniegšanas izdekorējam ar zaļumiem un grauzdiņiem.
Sēņu žuljens
Ingredienti:
- 100g šampinjoni
- 2 sīpoli
- Kviešu milti (1 tējkarote)
- Sviests ( 2 galda karotes)
- 50ml saldā krējuma ( ar jebkādu tauku saturu)
- 50g cietā siera
- Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana
Sasmalcinām sēnes un apcepjam ar sāli un pipariem. Pievienojam miltus un samaisām. Gatavo sēņu masu izliekam pirmīt sagatavotās formiņās un pārlejam ar saldo krējumu, pārklājam visu ar rīvēto sieru un liekam cepeškrāsnī, kas ir uzsildīta līdz 180 grādiem uz 20-25 minūtēm.
Šādu karsto uzkodu būs grūti kritizēt.
Mafini ar šķiņķi un sieru
Ingredienti:
- 3 vistas olas
- 150ml piena
- 300g kviešu milti
- 10g cepamā pulvera
- 100g sviesta
- 100g cieta siera
- 100g šķiņķis
- Sāls, pipari, cukurs – pēc garšas
Pagatavošana
Sagriežam šķiņķi un sieru nelielos kubiciņos. Dziļā bļodā ieliekam siltu sviestu, cukuru, sāli, piparus, pienu un sakuļam masu.
Pievienojam miltus, olas, cepamo pulveri un iemīcam miltus. Turpat pievienojam sieru un šķiņķi. Samaisām.
Dalām masu pa keksiņu formām, piepildot tās tikai uz ⅔. Liekam cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 180 grādu temperatūrā.
Cepts siers
Ingredienti:
- 50g kviešu milti
- 200g rīvmaize
- 300g siers Edam
- 1 vistas ola
- 300ml augu eļļa
Pagatavošana
Sagriežam sieru gareniskās šķēlītēs, apmēram 1 centimetra platumā. Viegli sakuļam olu. Izpeldinām sieru miltos, tad olā, tad rīvmaizē.
Ielejiet eļļu dziļā pannā un uzkarsējiet. Ievietojam tajā siera šķēlītes. Apcepjam 20-30 sekundes no katras puses līdz zeltainai krāsai.
Attēls: SparkRecipes