Miks Galvanovskis un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Ēst var dažādi: var pārtikt no sviestmaizēm, ātrajām uzkodām, karbonādes ar majonēzes rūtiņu vai zaļajiem salātiem, bet var arī meistarot izsmalcinātus ēdienus kā labākajos restorānos, kur nozīme ir zināmai izjūtai. Dziedātājs Miks Galvanovskis Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo gardo, bet pagatavošanā nedaudz kaprīzo risoto – šoreiz tā krēmīgo versiju ar bekonu.

Miks Galvanovskis ikdienā negatavo. Ja nu citādi nevar, tad kaut ko “pa ātro”. Reizi gadā viņš uzcep gaļu radiem un draugiem un iesmej: “Vispār jau es esmu galvenais pavārs. Galvenais pavārs, kurš negatavo, bet izvēlas, ko pasūtīt.”

Šoreiz Miks Galvanovskis pieņem īstu negatavotāja izaicinājumu un uzreiz ķeras pie ēdiena, kas prasa zināmu pacietību un iemaņas, lai izdotos patiesi krēmīgs, gards un aromātisks. Toties to var pagatavot lēti un ātri!

Krēmīgais risoto ar bekonu

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 35 minūtes

Izmaksas kopā: 6,08 eiro

Cena par porciju: 1,52 eiro

Nepieciešams:

100 g karsti kūpināta cūkgaļas bekona šķēlēs Rimi Smart;

125 g ķirštomātiņu Rimi;

200 g tomātu passatas Rimi;

2 nelieli sīpoli;

5 ķiploka daiviņas;

100 ml saldā krējuma Rimi;

80 g rīvēta cietā siera Rimi;

400 g apaļgraudu rīsu Rimi;

1 ēdamk. itāļu garšvielas Selection by Rimi;

1 buljona kubiņš;

sāls, pipari pēc garšas;

eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

Nomizo un smalki sagriez sīpolus un ķiplokus. Uzkarsē lielā pannā nedaudz eļļas un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno garšvielas un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus. Pievieno ķiplokus un cep līdz tie kļūst aromātiski. Pievieno rīsus pannā un maisot apcep, lai tie kļūtu caurspīdīgi un nedaudz apgrauzdētos. Pievieno tomātu passatu un samaisi, lai risoto iegūtu bagātīgu tomātu garšu.

Nelielā katliņā uzsildi 500 ml ūdens un izšķīdini tajā buljona kubiņu. Pakāpeniski pievieno buljonu rīsiem: lej klāt pa vienam kausiņam un maisi, līdz šķidrums gandrīz uzsūcies. Turpini šo procesu, līdz rīsi ir krēmīgi un gandrīz mīksti (aptuveni 15–20 minūtes).

Pielej saldo krējumu un samaisi un ļauj visam 5 minūtes lēnām vārīties uz nelielas uguns.

Tikmēr bekona šķēles liec gaisa friterī un cep 200 °C temperatūrā 5–7 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.

Kad risoto ir gatavs un rīsi mīksti, pievieno rīvēto sieru, samaisi un ļauj tam izkust, piešķirot ēdienam vēl krēmīgāku tekstūru. Pasniedz karstu, liekot bekona šķēles veselas pa virsu un pārkaisot ar atlikušo rīvēto sieru.

Lasiet arī: 

Eksprezidente Vīķe – Freiberga: Tramps ir nenostiprināts lielgabals

VIDEO | «Viss ir beidzies!» – Olga Kambala pārmet vīram sānsoli un vēlas šķirties

Iespēja kļūt par pilskungiem – izsolē pārdod Gaujienas Jauno pili

Siliņas atstādinātie ministri iekārtojas labos amatos Saeimā

Par divu miljonu eiro piesavināšanos Rīgā tiesas priekšā stājas grāmatvede

No Andželas līdz Baibai  – četras trenera Briča dzīvesbiedres bijušas biatlonistes

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: Miks GalvanovskisNormunds Baranovskisrecepterisoto

youtube icon
Abonēt youtube