Viss, kas būs nepieciešams desertam ir ogas, auzu pārslas, sviests, vājpiena biezpiens un jogurts.
Auzu pārslu griljāža
Sākumā pagatavo auzu pārslu griljāžu:
- Pannā izkausē 20 gramus sviestu, tam pievieno 2 ēdamkarotes cukura un pusi glāzes auzu pārslu.
- Uz nelielas uguns apcep auzu pārslas, līdz tās kļūst skaisti zeltainas.
- Atstāj tās atdzist.
Ogas:
Tā kā tagad ir vasara, var ņemt svaigas ogas, bet ziemā vai citos gadalaikos var izmantot saldētas ogas.
Mellenes, zemenes vai citas ogas.
Ogām pievieno 100 gramus vājpiena biezpiena un 2 ēdamkarotes jogurta bez piedevām. Visu sablenderē.
Krējuma liķieris:
- Krējuma liķiera kārtai sablenderējam kopā 200 gramus vājpiena biezpiena ar 1 tējkaroti vaniļas cukura, 40 gramiem 10% kafijas krējuma un 2 ēdamkarotēm krējuma liķiera .
Šokolāde:
- Šokolādes kārtai sajauc kopā 200 gramus vājpiena biezpiena, 2 tējkarotes pūdercukura, 1 tējkaroti kakao, 40 gramus 10% kafijas krējuma un arī visu sablenderē.
Deserta trauciņu vietā var izmantot glāzes. Glāzēs 3 kārtās saliek biezpiena masu: ogu, krējuma liķiera un šokolādes. Un galveno garšas niansi šai receptei piešķir auzu pārslu griljāža. Labu apetīti!
P. s. Šis produktu daudzums pietiek 4 porcijām.