Andris Daugaviņš un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Šodiena ir lielisks laiks, lai ciemotos! Aktieris Andris Daugaviņš daudz zina par nelūgtiem viesiem, bet prot arī iepriecināt tos, kuri ir laipni gaidīti. Piemēram, producentu Jāni Kļaviņu, kuram kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo valsts svētku cienīgu gardumu – picu bez mīklas.

Andris Daugaviņš pats ir galvenais pavārs. Pats arī nosaka kārtību savā virtuvē un ledusskapī: iepirkšanos plāno trīs dienas uz priekšu, jo nepatīk izmest produktus, un gatavo to, kas mājās atrodams, – vai arī vadās pēc citiem svarīgiem principiem.

“Atkarīgs arī no iepriekšējā vakara – ja nepieciešams, izvēlos, piemēram, čebureku vai kādu burgeru. Un arī ieklausos, ko man gribas ēst. Viss ir atkarīgs no aktuālajām vēlmēm,” stāsta aktieris.

Radiem viņš gatavo uz vārda dienu vai dzimšanas dienu un savās receptēs bieži atrod vietu kūpinātai gaļai vai meistaro jūras asara salātus. Pašam vislabāk garšo pamatīgi, klasiski ēdieni – pelmeņi, cepti kartupeļi, kotletes, borščs un buberts saldajā, bet producentam Jānim Kļaviņam viņš gatavo greznu svētku ēdienu – picu, kurā mīklas nav ne kripatas, toties ir daudz gardas gaļas, kartupeļu un aromātiskas mērces. Nu gluži kā svētku reizē pieklājas – gardi un pa lēto! Noskaties video un izmēģini arī tu!

Pica bez mīklas

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

Izmaksas kopā: 9,24 eiro

Cena par porciju: 2,31 eiro

Nepieciešams:

Pamatnei:

1 kartupelis;

500 g maltas cūkgaļas Rimi;

1 ola.

Garnējumam:

300 g tomātu savā sulā;

125 g mocarellas Rimi;

50 g Holandes siera;

30 g cietā siera Formaggio Rimi;

50 g salami;

50 g ķirštomātiņu Rimi.

Mērcei:

20 g diļļu;

400 g grieķu jogurta Rimi;

2 ķiploka daiviņas.

4 lieli kartupeļi;

sāls, pipari un cukurs pēc vajadzības.

Pagatavošana:

Sarīvē kartupeli un izspied lieko šķidrumu. Lielā bļodā samaisi rīvēto kartupeli ar maltu cūkgaļu un pievieno olu. Samaisi viendabīgā masā. Uz cepamā papīra izveido no gaļas masas aptuveni 1–2 cm biezu apli. Liec cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā 6 minūtes no vienas puses.

Vidējā katlā liec tomātus savā sulā, pievieno nedaudz sāls un cukura pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini siltumu un ļauj mērcei sautēties apmēram 5–10 minūtes, lai tā sabiezē.

Pamatni izņem no cepeškrāsns, apgriez otrādi un pārklāj ar tomātu mērci. Virsū kārto salami šķēlītes, pāri liec sagrieztu mocarellu un uzrīvē cieto sieru. Turpini cept vēl 10–12 minūtes 200°C temperatūrā, līdz siers ir izkusis un zeltaini brūns.

Nomizo kartupeļus un sagriez biezās daiviņās. Cep gaisa friterī 200°C temperatūrā apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

Smalki sakapā ķiploku un dilles. Sajauc ar grieķu jogurtu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisi viendabīgā konsistencē.

Picu pasniedz ar kartupeļiem un grieķu jogurta mērci.

Lasiet arī: 

«Mani interesē ne tikai vīrusi un baktērijas!» – infektologs Perevoščikovs atklāj savus neparastos hobijus

VIDEO | Zināms, kad Elīnas Gluzunovas mīļotais Artjoms šķirs laulību ar taizemieti

Kara cirvis aprakts? Dāvids Krūmiņš atklāj, vai meitas piedzimšana mainījusi attiecības ar Arnitu

Elizabetes ielu Rīgā grib pārdēvēt Bertas Pīpiņas vārdā; Rīgas dome noreaģē

Dietoloģe Lolita Neimane pošas otrajām laulībām

«Nezinu, kā pasaule to pārdzīvos!»  – Vīķe – Freiberga Trampu salīdzina ar lielceļa laupītāju

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

Saistītās tēmas: Andris DaugaviņšNormunds Baranovskispicarecepte

youtube icon
Abonēt youtube