Kristens Krīgers un Normunds Baranovskis.  Publicitātes foto

Vasaras olimpiskās spēles Parīzē sāksies jau pēc pāris dienām. Mūsu olimpieši, par kuriem cieši turam īkšķus, turpina gatavoties saviem vissvarīgākajiem startiem. Piemēram, BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers krāj spēkus ar sātīgu ēdienu: viņš kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē.

Vai tā nav zelta dzīve! Kristens Krīgers pats virtuvē nerosās – viņam ir paveicies ar sievu, kura apveltīta lieliskām pavāra prasmēm. “Ko sieviņa uztaisa, to es ēdu. Neatceros, kad es būtu gatavojis ģimenei vai draugiem. Manai sievai tas pārāk labi padodas,” stāsta Kristens. “Es esmu diezgan azartisks, un man patīk uzvarēt, bet ēdiena gatavošanā es stabili esmu otrajā vietā – ar atrāvienu. Esmu asistents, kurš nomazgā traukus.”

Kristena lieta vairāk ir brokastis – vismaz ciktāl tas attiecas uz kafiju, kuru viņš katru rītu gatavo abiem ar sievu, kura tikmēr sarūpē dienas pirmo maltīti. Bieži vien abi dodas paēst arī ārpus mājas – Kristenam šķiet, ka reizēm tā pat sanāk lētāk.

Toties iepirkties gan viņš dodas un uz veikalu līdzi ņem sievas sagatavoto sarakstu. Tiesa, tas neattur no impulsīviem pirkumiem – parasti olimpietis nopērk visu, kas ir sarakstā, un tad izvēlas našķus.

Viņa mīļākais ēdiens ir jebkāda veida pasta, bet iecienītākais našķis – jebkāda veida šokolāde.

Pasta ar vistu saldskābajā mērcē

2 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

Izmaksas kopā: 2,80 eiro

Cena par porciju: 1,40 eiro

Nepieciešams:

200 g makaronu Rimi Planet Conchiglie;

1/2 cukīni;

3 nelieli burkāni;

50 g saldētu zaļo zirnīšu Rimi;

150 g cāļu šķiņķu Rimi;

180 g saldskābās mērces ar ananasiem Rimi;

eļļa Rimi Smart pēc nepieciešamības;

sāls un čili pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Nomizo burkānus, nomazgā cukīni un sagriez nelielos gabaliņos. Sagriez arī vistas šķiņķīšus. Uzvāri ūdeni ar šķipsnu sāls, verdošā ūdenī liec makaronus un vāri, līdz tie gatavi (apmēram 6–8 minūtes). Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecini.

Pannā (vislabāk vokpannā) uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep burkānus, pēc tam šķiņķīti, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Tad pievieno un apcep cukīni gabaliņus, visbeidzot – zaļos zirnīšus. Visu nedaudz pasautē.

Kad dārzeņi un šķiņķis gatavi, pievieno saldskābo mērci ar ananasiem un kārtīgi sajauc, rūpīgi iemaisi izvārītos makaronus, pēc garšas pievieno sāli un čili piparus.

Lasiet arī: «Rēķinājos, bet nebiju gatavs,» – Annas Jansones dzīvesbiedrs komentē jaunākās ziņas par pazudušo sievu

Lasiet arī: BIOR: Latvijā strauji izplatās jauns Covid-19 variants

Lasiet arī: Aicina demontēt vēl astoņus komunisma un Krievijas imperiālisma simbolus Rīgā

Lasiet arī:  No pāra seriālā līdz attiecībām dzīvē – dienesta romāni kino industrijā 

Lasiet arī:  Atbalsta 9,6 miljonu eiro piešķiršanu par jau veiktajiem Rail Baltica būvdarbiem

Lasiet arī: Atgriešanās pie bijušā – ko retrogrādais Merkurs sola augustam

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube