Biezzupa
Zupu recepšu ir tik daudz, ka gadā katru dienu varētu ēst citu. Šī ir vēl viena alternatīva, ir biezzupa, ja gribi pamēģināt ko jaunu un interesantu!
Sastāvdaļas:
~ ½ puķkāposta
4-5 kartupeļi
2 burkāni
1-2 seleriju kāti
1 kausētā siera “Dzintars” kārbiņa
garšvielas
Pasniegšanai:
Fetas siers
ķirbju sēklas
grauzdēta maize
Gatavošana:
- Notīra dārzeņus, sagriež kartupeļus mazos gabaliņos, burkānus – šķēlītēs, liek nelielā ūdens daudzumā sautēties, kad tie gandrīz mīksti, pievieno puķkāpostu, kas sadalīts pa rozītēm.
- Tikmēr uz pannas apcep un pēc tam nelielā ūdens daudzumā sautē smalki sagrieztu seleriju.
- Kad visi dārzeņi mīksti, tos nenokāš (ūdeni atstāj, lai veidotos zupas konsistence), tiem pievieno sautēto seleriju, garšvielas (sāli, timiānu, piparus un citus garšaugus), ka arī kausēto sieru, visu sablendē.
- Pasniedzot pārkaisa ar sadrupinātu Fetas sieru un ķirbju sēklām, klāt ēd grauzdētu maizīti.
Labu apetīti!