Lieliska uzkoda, kas neliks vilties nedz tavam vēderam, nedz acīm, jo mēs taču mēdzam ēst arī ar tām…
Sastāvdaļas 4-6 porcijām:
- 3-4 lieli kartupeļi, sagriezti daiviņās
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 tējkarotes sāls
- 2 tējkarotes ķiploku pulvera vai sasmalcināta svaigā ķiploka
- 2 tējkarotes itāļu garšvielu
- pusglāze sasmalcināta parmezana siera
- pēc izvēles: pētersīļi vai koriandrs
- pēc izvēles mērcīte
Līdz 190 grādiem uzkarsē cepeškrāsni, izvēlies pannu, kurā kārtosi kartupeļu daiviņas, to iesmērē ar eļļu vai ieklāj cepamo papīru.
Kartupeļu daiviņas ieliec bļodā, pārlej ar olīveļļu un kārtīgi samaisi, lai uz katru daiviņu tiek eļļa.
Nelielā bļodiņā sajauc sāli, itāļu garšvielas un ķiploku pulveri.
Eļļainās kartupeļu daiviņas apkaisi ar parmezāna sieru, pēc tam pārber ar garšvielu maisījumu. Kārtīgi apmaisi bļodas saturu, lai katram kartupelim tiek garšvielas un siers.
Kartupeļu daiviņas kārto uz pannas un liec krāsnī, cep aptuveni 20-30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
Pēc tam gatavās daiviņas apber ar svaigi kapātiem pētersīļiem un baudi kopā ar sevis izvēlētu mērcīti.
Labu apetīti! 🙂