Gatis Irbe un Normunds Baranovskis. Publicitātes foto

Mūziķis Gatis Irbe, plašāk pazīstams kā Gacho vai Mesa, kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo reņģu friti, pierādot, ka arī no vienkāršām sastāvdaļām var radīt gardu un izdevīgu maltīti, kas garšos pat tiem, kuri zivis parasti neēd.

Raidījuma laikā Normunds dalīsies praktiskos padomos, kā ātri un ērti iztīrīt reņģes, kā pareizi sagatavot kartupeļus, lai tie būtu kraukšķīgi, un kādas garšvielas piemērotas cilvēkiem, kuri virtuvē vēl nejūtas pārliecināti. Savukārt Gatis Irbe dalīsies pārdomās par gaidāmo Mesa lielkoncertu ATBALSS un atklās ar kuru no saviem skatuves vārdiem viņš pats jūtas brīvāk. Mūziķis atklāti pastāstīs, ka koncertos atcerēties dziesmu tekstus mēdz būt izaicinoši, taču viņš ir atradis veiklu risinājumu – nelielu knifu, kas ļauj ielūkoties vārdos tā, lai skatītāji to pat nepamana.

Gatavojot Gatis ļaus ieskatīties jaunākās dziesmas Vējiem līdzi tapšanas aizkulisēs un dalīsies pārdomās par sava picēriju tīkla O’Sole Mio! attīstību. Viņš atklās, kāpēc tieši Itālijai ir īpaša vieta viņa sirdī un kādēļ katru gadu cenšas turp atgriezties. Mūziķis raidījumā pieskaras arī labdarības tēmai, atzīstot, ka palīdzēt citiem viņam vienmēr bijis svarīgi, pat ja ne vienmēr to dara publiski. Ziemas periodā Gatis palīdz trūcīgām ģimenēm, ziedojot apģērbu un piegādājot citas nepieciešamās lietas. Viņš aicina arī skatītājus dot lietām otro elpu un ziedot tās labdarībai.

Reņģu friti

4 personām

Pagatavošanas laiks: 50 minūtes

Izmaksas četrām personām: 7,30 eiro

Izmaksas par vienu porciju: 1,83 eiro

Sastāvdaļas:

Zivīm:

1 kg saldētu reņģu;

2 ēdamkarotes kukurūzas cietes;

100 g kukurūzas miltu;

150 g rīvmaizes, Rimi;

1 tk. paprikas pulvera;

1 tk. granulētu ķiploku, Rimi Smart;

1 tk. garšvielas zivīm, Rimi Smart;

600 ml rapšu eļļas, Rimi Smart;

citrons;

pipari;

sāls.

Kartupeļiem:

800 g kartupeļu;

sāls.

Mērcei:

200 g majonēze Provansas, Rimi;

1 tk. sinepes, Rimi;

1 daiva ķiploka;

3 marinēti gurķi, Rimi Smart;

citrons;

sarkanais sīpols;

sauja zaļumu.

Pagatavošana:

Iztīri reņģes, pārber ar garšvielām. Pievieno sulu no puses citrona un kārtīgi apmaisi. Kartupeļus nomizo, sagriez salmiņos un iemērc sālsūdenī. Sagatavo panējumu: traukā sajauc garšvielas zivīm, rīvmaizi, kukurūzas miltus, kukurūzas cieti, ķiploku granulas, paprikas pulveri un sāli. Katru reņģi apviļā sagatavotajā panējumā. Pannā uzkarsē eļļu un fritē panētās reņģes, sākumā cepot ar ādas pusi uz leju. Kad zivis kļuvušas zeltaini brūnas, izņem un liec uz salvetes, lai notek liekā eļļa. Kartupeļus nokās un kārtīgi nosusini dvielī, tad cep lielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst kraukšķīgi un zeltaini brūni. Gatavos kartupeļus pārber ar garšvielām pēc garšas. Pagatavo mērci: sakapā zaļumus, sīpolu un marinētus gurķus, liec bļodā, pievieno majonēzi, citrona sulu, sinepes un ķiploku granulas, un visu kārtīgi samaisi. Reņģu friti pasniedz kopā ar kraukšķīgiem kartupeļiem un svaigi pagatavoto mērci.

Lasiet arī: 

VDD rosina saukt Rosļikovu pie kriminālatbildības par nacionālā un etniskā naida izraisīšanu

VIDEO | «Bezgalīgs kauns visas pasaules priekšā,» –Solovjovs zaudē savaldību pēc skandāla Krievijā

«Kāds pielika roku,» – Marks Pugačovs atklāj, kāpēc, viņaprāt, Jānis Timma pats sev neatņēma dzīvību

VIDEO | No Džeksona līdz Trampam: kā Simpsoni padara slavenības nemirstīgas

2050. gadā pensija veidos vien 25% no Latvijas iedzīvotāja pēdējās algas

Līdzsvars starp vēlmēm un iespējām – finanšu horoskops 2026. gadam visām zodiaka zīmēm

Seko mums arī Facebook,X, Instagram un Draugiem

youtube icon
Abonēt youtube