Šogad festivālu papildinās konference, kā arī izstāde “Open Fields”, kas līdz 2.novembrim norisināsies visās trijās LNB pirmā stāva izstāžu zālēs. Izstādē būs apskatāmi ap 25 mākslinieku un dizaineru mākslas darbi, kas izaicina mūsu priekšstatus par mākslu un laikmetīgo estētiku, kombinē dažādus medijus, zināšanas un pētījumu laukus, kā arī interpretē un vizualizē zinātniskus, sociālus un kultūras datus jaunā un jēgpilnā veidā.

Festivāls Rīgā notiks no 29.septembra līdz 1.oktobrim. “Open Fields” konferencē, kas norisināsies LNB no 29.septembra līdz 1.oktobrim, tiksies ap 100 starptautisko dalībnieku – mākslinieki un zinātnieki, kā arī akadēmiskie pētnieki no 30 dažādām Eiropas un pasaules valstīm.

Konference notiks uz mākslas, zinātnes un humanitāro zinātņu lauku pārklāšanās robežas. Tajā diskutēs par mākslu kā pētniecību, mākslas mainīgo lomu sabiedrībā, tās transformējošo potenciālu un sadarbību ar zinātni. Konference notiks Radošās Eiropas sadarbības projektā “Changing Weathers” (“Mainīgs laiks”), tādēļ konferences uzmanības centrā būs arī jautājums par to, vai māksla un citas radošās prakses spēj jēgpilni sniegt ieguldījumu attiecībā uz tehnoloģiju, zinātnes un vides jautājumu sniegtajiem izaicinājumiem mūsdienu laikmetā.

Kopumā šogad konferencē būs dalībnieki no vairāk nekā 60 universitātēm un mākslas organizācijām.

Festivāla priekšvakarā, šovakar plkst.18, “Rixc” galerijā tiks atklāta austrāļu-austriešu mākslinieku apvienības “Time’s Up” izstāde “Turntona, mazpilsēta pie jūras”. Balstoties uz pašreizējo situāciju pasaules okeānos un nākotnes pareģojumiem, mākslinieki ir izstrādājuši nelielas pilsētas modeli, kas parāda, kā mūsu pasaule varētu izskatīties laika gaitā. Nākotne tiek apskatīta no visiem ilgtspējības aspektiem – sākot no darbaspēka, cilvēku kopienām, izglītības un kultūras un beidzot ar ekosistēmas un klimata pārmaiņām.

Saistītās tēmas: FestivālsOpenFieldsRIXC

youtube icon
Abonēt youtube