Ja tu vienmēr cīnies, lai nomaksātu savus rēķinus, tad, visticamāk, bieži vien domā par to, kā būtu, ja tu būtu bagātākais cilvēks pasaulē. Vēsturnieki ir mēģinājuši izskaitļot, kurš ir pasaules bagātākais cilvēks, ņemot vērā un koriģējot skaitļus un mūsdienu vērtības. Aicinām arī tev iepazīties ar pasaules bagātāko cilvēku sarakstu.

Kornēlijs Vanderbilts (Cornelius Vanderbilt)

Ja šis cilvēks pašreiz būtu dzīvs, tad viņa bagātība būtu mērāma 190 miljardos ASV dolāru. Viņš bija ceturtās paaudzes amerikānis. Viņa vecvecāki ieradās Amerikā kā vergi no Dānijas. Kornēlijs bija spiests pamest skolu 11 gadu vecumā, lai palīdzētu savam tēvam rūpēties par ģimeni. Viņa pirmais darbs bija uz prāmja, kas devās no Steitenailendas uz Manhetenu. Viņa lielā bagātība nāca no Ņujorkas centrālā dzelzceļa darbības uzsākšanas.

Henrijs Fords (Henry Ford)

Ja Henrijs šobrīd būtu dzīvs, tad viņa bagātību vērtība būtu aptuveni 2,06 miljardi ASV dolāru. Viņš bija otrās paaudzes amerikānis, viņa tēvs bija no Anglijas. Viņa ciemā Saderbijā, Masačūsetsā, atradās Mary Had A Little Lamb skola, kuras nosaukums vēlāk kļuva par populāru dziesmu.

Alans Rufus (Alan Rufus)

Alans Rufus, kurš tika dēvēts arī par Alanu Sarkano, savu bagātību ieguva, esot labos draugos ar Viljamu I Iekarotāju, kas viņu bagātīgi atalgoja. Vēsturnieki uzskata, ka šobrīd viņa bagātību vērtība būtu aptuveni 188,1 miljards ASV dolāru. Lielu daļu no savas bagātības Alans izmantoja, lai uzceltu Ričmondas pili. Viņš arī ziedoja daudz naudas reliģiskajām grupām.

Muamars Kadāfi (Colonel Muammar Gaddafi)

Kad Muamars piedzima, viņa tēvs bija beduīnu kazu un kamieļu gans. Pirmo reizi Muamars sāka interesēties par politiku, kad apmeklēja Bengazi Militāro Akadēmiju, kurā viņš vadīja vairākus studentu protestus. Ar laiku viņš kļuva par Lībijas valdības galvu, kurā viņš veica apvērsumu, pirms tika izņemts no politikas, pateicoties NATO spēkam. Vēsturnieki uzskata, ka viņa bagātība mūsdienās būtu vērta 206 miljardus ASV dolāru.

Viljams I Iekarotājs (William the Conquerer)

Ja tu neieredzi visus neparastos vārdus angļu valodā, tad tev lielā mērā pie tā ir jāvaino Viljams. Neskatoties uz to, ka bija analfabēts, viņš angļu valodai pievienoja vairāk vārdus nekā jebkura cita persona, kas reiz ir dzīvojusi. Viņš bija arī Robina I ārlaulības bērns. Viljams kļuva par pirmo Anglijas karali. Vēsturnieki uzskata, ka viņa bagātība būtu 226 miljardus ASV dolāru vērta.

Mahbubs Ali Kans (Mahbub Ali Khan)

Viņš valdīja Haidarābādu apgabalā, kas aizņem aptuveni 83 000 kvadrātkilometru lielu platību. Viņa valdīšanas laikā šajā apgabalā bija redzami plaši uzlabojumi, jo īpaši infrastruktūrā. Ar laiku šis reģions beidzot kļuva par daļu no Indijas. Ja viņš šobrīd būtu dzīvs, tad viņa vērtība būtu aptuveni 243 miljardi ASV dolāru.

Krievijas cars Nikolas II (Czar Nicholas)

Nikolas II bija Krievijas pēdējais cars. Savā valdīšanas laikā viņš uzkrāja milzīgu bagātību. Vēsturnieki tic, ka, ja viņš šobrīd būtu dzīvs, viņa bagātība būtu vērta 309 miljardus ASV dolāru. Nikolajs bija Dānijas karaļa un karalienes mazdēls.

Endrū Karnegi (Andrew Carnegie)

Endrū ir dzimis Skotijā nabadzīgā ģimenē. Viņa vecāki sakrāja tik daudz naudas, lai visa ģimene kopā varētu pārcelties uz Ameriku. Viņa pirmais darbs bija telegrāfa kurjers. Laika gaitā viņš sakrāja tik daudz naudas, lai uzsāktu Carnegie Streel biznesu, ko beigās viņš pārdeva par milzīgu summu. Ja Endrū šobrīd būtu dzīvs, viņa bagātība būtu vērta 350 miljardus ASV dolāru. Pirms savas nāves Endrū atdeva 90% savas naudas.

Džons D.Rokfellers (John D. Rockefeller)

Džona pirmais darbs bija nodarbošanās ar grāmatvedību. Viņa vecākais brālis sāka darboties Standart Oil kompānijā, un Džons viņam drīz vien pievienojās. Pēc ģimenes strīda Džons brāli no kompānijas padzina. Ja Džons šobrīd būtu dzīvs, vēsturnieki tic, ka viņa vērtība būtu 350 miljardi ASV dolāru. Gadu garumā Rokfelleru ģimene ir strīdējusies par to, kuram pieder lielākā bagātība. Vēstures ieraksti liecina, ka tad, kad viņi nomira, viņu bagātība esot bijusi vienāda.

Mansa Musa

Mansa Musa bija 10. Mali sultans. Viņa impērija sastāvēja no liela daudzuma zelta. Viņš bija arī ļoti reliģiozs cilvēks. Leģendas vēsta, ka viņš esot atdevis tik daudz zelta, ka šajā rajonā nākamos 20 gadus zelta vērtība bija mazinājusies. Ja viņš šobrīd būtu dzīvs, viņa bagātību vērtība būtu 400 miljardi ASV dolāru. Vēsturniekiem bija tik grūti noteikt Mansas īsto bagātību vērtību, ka daudzi no šī darba ir atteikušies.

Saistītās tēmas: BagātībasCilvēkiMiljardi

youtube icon
Abonēt youtube