Mūsdienās viss ir iespējams. Gribi lielākas krūtis? Ieliec implantus. Gribi izlīdzināt sejas grumbas? Injicē botoksu. 

Presē parādījies jauns sauklis: „Gribi zaudēt draugus, lieto botoksu.” Jā, jauni pētījumu pierādījuši, ka botoksa injekcijas ievērojami iespaido cilvēka sociālo un emocionālo dzīvi. Izklausās neticami? Iemesls šādam apgalvojumam slēpjas faktā, ka cilvēkiem, kuri veikuši botoksa injekcijas, daudz lēnāk strādā sejas mīmika.

ин-красоты

Daļu no emocijām pasaka vārdi, bet lielākā daļa atspoguļojas sejā. Pastāv iespēja, ka botokss tavas emocijas sejā parādīs ar nokavēšanos, daudz grūtāk būs mainīt sejas grimases.

 

Dzīvē ir nevien priecīgi, bet arī bēdīgi notikumi. Pienāk reizes, kad kādam jāpaziņo, piemēram, par nāvi, tad zini, ka tava seja var būt pilnīgi bez emocijām. Vai nevar būt, ka cilvēks, kuram jūs šīs ziņas vēstīsiet, padomās, ka esat vienaldzīga? Var būt!

 

Pētījums pierādījis, ka botoksa injekcijas īpaši ietekmē negatīvo emociju atspoguļošanu sejā. Labā ziņa ir tā, ka prieku un apmierinātību botoksa injekcijas nekādi neietekmē.

e0277da9c5fe45816854bbd123cc36fe

Tomēr, lai arī mediji un dažādi nelieli pētījumi konstatējuši, ka botoksa injekciju dēļ sievietes zaudē draugus, augstākā zinātniskā līmenī šis apgalvojums nav skatīts un pierādīts.

 

Pētījumā piedalījās 40 sievietes, kuras saņēmušas botolīna injekciju. Viņu uzdevums bija lasīt ziņas, kas atspoguļo gan priecīgo, gan bēdīgo. Kā rezultātā tika novērots, ka lasot bēdīgās ziņas, emocijas tik labi neatspoguļojās sejā kā lasot pozitīvo.

 

Pētījums

 

Pētījums notika divās kārtās. Pirmajā kārtā sievietēm bija jālasa 20 priecīga, 20 bēdīga un 20 dusmīga satura teikumi, bet otrajā kārtā divas nedēļas pēc botoksa injekcijas veikšanas – 60 dažāda satura teikumi.

skolko-stoyat-inekcii-botoksa

Pēc šo kārtu rezultātiem tika konstatēts, ka dusmīga satura teikumu izlasīšana paņēma ilgāku laiku nekā priecīga satura. Pierādījās, ka veids, kā emocijas atspoguļojas sejā, abās kārtās bija atšķirīgs, kas skaidrojams ar to, ka otrā kārta notika divas nedēļas pēc botoksa injekciju saņemšanas.

 

Pētījuma veicēji izdarījuši secinājumus, kur teikts, ka botoksa injekcijas savā ziņā paralizē muskuļus, kas uz cilvēka sejas atspoguļo emocijas. Lai arī pētījums nav uzskatāms par pilnīgu, iegūtie rezultāti liek aizdomāties par botoksa injekciju iespaidu uz sejas mīmiku.

Saistītās tēmas: botoksinjrkcijassievietēmskaistumd

youtube icon
Abonēt youtube