Šodien, 9. augustā, tiesu darbinieki rīkoja piketu pie Ministru kabineta.

Kas ir valsts pamats? Godīgums un tiesiskums. Visi, kuriem nav vienalga un kas atrada laiku, ieradās pie Ministru kabineta ēkas, lai mainītu tiesas nozarē strādājošo stāvokli. Jau kopš 2002. gada tiek solīta tiesas darbinieku darba samaksas koncepcijas maiņa – ir kritiska nepieciešamība paaugstināt tiesu sistēmas darbinieku atalgojumus. Lai arī pārmaiņas tika solītas, solījums palika nepildīts.

Tādēļ tika pieņemts lēmums par piketa organizēšanu pie Ministru kabineta ēkas, kur tiesas darbinieki pulcējās, tādējādi cenšoties mainīt šā brīža situāciju un zemo atalgojumu. Arodbiedrība sola, ja pikets nesniegs vēlamo rezultātu, nākošais solis var būt streiks.

Aptuveni 50 piketētāju apvienoja savus spēkus un, rokās turot dažādus plakātus, miermīlīgā noskaņojumā uzsāka protestu pret esošo netaisnīgumu. Vai rezultāts būs daudzsološs, manīsim jau pavisam drīz, jo tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs sarunā ar piketētājiem solīja drīzu šī jautājuma izskatīšanu kopā ar premjerministru Māri Kučinski un Ministru kabineta locekļiem.

Saistītās tēmas: AtalgojumsDarbiniekiPiketsTiesu sistēma

youtube icon
Abonēt youtube