Pasaules veiksmīgākais olimpietis otrdien ceturtajā olimpisko spēļu dienā ieguvis 20. un 21. zelta medaļu. Un nevienam nav šaubu, ka ASV šī bija satriecoša spēļu diena.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sadalīti vēl četri medaļu komplekti peldēšanā. Un kas ir svarīgākais – ASV peldētājs Maikls Felpss izcīnīja savas karjeras 20. un 21. olimpisko zelta medaļu. Rio spēlēs Maikls Felpss ieguvis jau 3 zeltas medaļas.

Otrdien Felpss vispirms uzvarēja 200 metru tauriņstilā, atgūstot titulu, kuru zaudēja pirms 4 gadiem konkurencē ar Čadu le Klosu (ieguva sudraba medaļu), bet neilgi pēc apbalvošanas ceremonijas kopā ar partneriem uzvarēja 4 x 200 metru brīvā stila stafetē.

Savukārt 200 metru brīvajā stilā sievietēm triumfēja 19 gadus vecā Ketija Ledeki – viņa vēl vairāk akcentēja ASV dominanci peldēšanā, bet pati sev ieguva otro zelta medaļu Rio spēlēs.

Vecākais individuālais zelta medaļu ieguvējs olimpiskajā peldēšanā, Felpss, savu uzvaru nosvinēja, apskaujot savu dēliņu Būmeru.

Felpsam, kurš sportu pameta pēc Londonas olimpiskajam spēlēm 2012. gadā un tad atgriezās divus gadus vēlāk, šis bija mirklis, kuru viņš gaidīja visvairāk.
Londonas spēlēs 2012. gadā dienvidāfrikānis le Kloss viņam atņēma zeltu 200 metru tauriņstilā, kurā Felpss bija uzvarējis jau 2004. un 2008. gadā.

Daudzi runāja par revanšu starp šiem diviem peldētājiem, un Felpss savu misiju izpildīja.

Jāpiemin, ka peldētājam Maiklam Felpsam ir jau 25 olimpiskās medaļas, no kurām 21 ir zelta.

Saistītās tēmas: 2016Maikls FelpssOlimpiskās spēlespeldēšanaRiozelts

youtube icon
Abonēt youtube