Par 14,2 miljoniem eiro uzlabos mācību vidi deviņās Latvijas koledžās, kas īsteno zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātnes un matemātikas mācību programmas.

Nākamo sešu gadu laikā deviņās Latvijas koledžās, kas īsteno STEM jeb zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātnes un matemātikas mācību programmas, tiks ieguldīti vairāk nekā 14 miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un valsts budžeta finansējuma.

Mērķa īstenošanai plānotais kopējais finansējums ir 14 185 198 eiro, tai skaitā ERAF finansējums – 12 057 418 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums – 2 127 780 eiro. Projektus plānots īstenot līdz 2022.gada 31.decembrim.

Finansējums tiks izmantots gan iekārtu un aprīkojuma iegādei un modernizācijai, gan arī nepieciešamo ēku un telpu pielāgošanai aprīkojuma un aparatūras uzstādīšanai un darbībai. Tāpat finansējumu izmantos informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumu un aprīkojuma iegādei, kā arī koledžu bibliotēku fondu papildināšanai.

Programmas mērķis ir nodrošināt tautsaimniecības attīstībai nepieciešamā cilvēkkapitāla sagatavošanu atbilstoši Latvijas Viedās specializācijas stratēģijai un darba tirgus pieprasījumam. Latvijas viedās specializācijas stratēģijas mērķis ir tautsaimniecības transformācija uz augstāku pievienoto vērtību, sekmējot izaugsmi tradicionālajās tautsaimniecības nozarēs un nozarēs ar augstu nākotnes izaugsmes potenciālu.

IZM norāda, ka saskaņā ar Ekonomikas ministrijas vidēja un ilgtermiņa darba tirgus prognozēm, Latvijā pieaugs pieprasījums pēc vidēja līmeņa speciālistiem un profesionāļiem ražojošajās tautsaimniecības nozarēs.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: izglītībaKoledžasLatvijaministrija

youtube icon
Abonēt youtube