Šodien, 10. augustā, norisinājās preses konference, kuras ietvaros Rīgas pārstāvji un organizētāji dalījās ar svinīgās programmas plāniem. Šajā nedēļas nogalē no 12. līdz 14. augustam Rīga atzīmēs savu 815. gadadienu, aicinot rīdziniekus un pilsētas viesus apmeklēt svinības ar plašu kultūras, mākslas un sporta programmu. Šogad ir ieplānoti vairāk nekā 100 pasākumi ne tikai galvaspilsētas centrā, bet arī tuvākajās apkaimēs – Bolderājā, Vecmilgrāvī, Jaunciemā un citur.

Ikgadēja tradīcija apvieno visus pilsētas iedzīvotājus un dāvā viņiem neaizmirstami pozitīvas emocijas, kuras var dalīt ar draugiem un ģimeni, jo Rīgas svētki ir pasākums visām paaudzēm!

Šī gada svinīgais notikums paies kino zīmē. Kino valdīs visur, un katrs varēs sajusties kā filmas varonis, izbaudot kino maģiju 3 dienu garumā.

“Latvijas Goda Motocikls 2016″12. augustā Vērmanes dārzu ieskandinās koncerts “Saklausi kino”, kurā skanēs Čārlija Čaplina, Oskara Stroka, Īzaka Dunajevska un Jāņa Kalniņa mūzika, kā arī populāras itāļu un franču kino melodijas.

Rīgas Centrāltirgū pirmo reizi tiks demonstrēta kinofilma “Tas kungs jau prasa ēst”, kuru papildinās našķu gatavošanas meistarklase.

Savukārt Grīziņkalnā būs iespējams baudīt grupas “Menuets” koncertu un kino pikniku.

13. augusta rīts Lucavsalā iesāksies ar enerģisku fitnesa treniņu un turpināsies ar plašu sporta programmu visas dienas garumā, līdz pat nākošās dienas rītam.

11. novembra krastmalā tiks organizēts konkurss “Latvijas Goda Motocikls 2016”, parādes brauciens un “Taisām kino” pirmās epizodes filmēšana, bet vakarā skanēs lielkoncerts “Kino gars”.

Spīķeru kvartāls pārvērtīsies par Rīgas svētku restorānu, kurā varēs pamieloties ar labāko pilsētas restorānu gastronomiskajiem šedevriem.

14. augusts būs veltīts izcilam, neaizmirstamam un ļoti iemīļotam latviešu kino. 11. novembra krastmala tiks pārvērsta par lielāko brīvdabas kinoteātri Rīgā ar 10 000 skatītāju vietām, tur rādīs mūsu kino labāko kadru izlasi.

Šogad programma ir patiesi unikāla un plaša. Plāno savas brīvdienas laicīgi! Lai iepazītos ar sīkāku informāciju spied šeit

Foto: Ritakafija.lv

Saistītās tēmas: KinoProgrammaRīgas Svētki 2016

youtube icon
Abonēt youtube