Zemgales reģionā kāds iereibis autovadītājs, cenšoties izbēgt no soda par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā, svētdien piedāvājis policistiem 400 eiro lielu kukuli.

Transportlīdzeklis, ko vadīja 1960.gadā dzimušais vīrietis, apturēts Krustpils novadā Atašienes pagastā, ceļa posma Jēkabpils – Rēzekne 35.kilometrā. Lai netiktu saukts pie atbildības likuma kārtībā, vīrietis, kuram konstatēts 1,94 promiļu reibums, piedāvāja policistiem 400 eiro. Viņš tika aizturēts.

Kopā pagājušajā nedēļas nogalē Zemgalē tika aizturēti trīs kukuļdevēji. Divi no tiem policistiem piedāvāja kukuļus, lai izvairītos no soda par ātruma pārsniegšanu.

Sestdien, 13.augustā, Neretas novadā, ceļa posma Vecumnieki-Subate 42.kilometrā, 1977.gadā dzimis vīrietis, vadot transportlīdzekli, pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. Viņš vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, brauca ar ātrumu 128 kilometri stundā. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols,  vīrietis mēģināja policistiem iedot 20 eiro.

Tajā paša dienā tika aizturēta autovadītāja, kas ar kukuļa piedāvāšanu mēģināja izvairīties no soda par ātruma pārsniegšanu. Jelgavas novada Elejas pagastā, ceļa posma Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža 73.kilometrā, viņa brauca ar ātrumu 129 kilometri stundā. Lai izvairītos no soda, 1966.gadā dzimusī sieviete mēģināja policistiem piedāvāt 50 eiro.

Pret visiem trim autovadītājiem sākti kriminālprocesi.

Zemgales reģionā šogad policisti aizturējuši jau 66 kukuļdevējus, pret kuriem sākti kriminālprocesi. Policija turpina strādāt pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā.

 

Info: BNS

youtube icon
Abonēt youtube