30 gadus atpakaļ Klīnvlendā tika iztērēts pusotrs miljons dolāru efektīgam šovam, kas sliktā laika dēļ neiznāca tik raits, kā bija ieplānots.

  1. gadā Amerikas labdarības fonds “United Way of Greater Clevelend” izveidoja reklāmas akciju: lai piesaistītu interesentus organizētāji nolēma uzstādīt pasaules rekordu – vienlaikus palaistu gaisa balonu skatu.

Par “Balloonfest’86″ pasākuma norises vietu kļuva viens no centrālajiem Klīnvlendas laukumiem, kam pakārt ir uzbūvētas trīs augstākās pilsētas celtnes. Pie galvenā uzdevuma – piepildīt ar hēliju 2 miljonus balonu vienlaicīgi strādāja 2,5 tūkstoši brīvprātīgo.

Jau drīzumā kļuva skaidrs, ka sasniegt vēlamo rezultātu nesanāks: pilsētai tuvojās vētra – palaist balonus nācās daudz ātrāk, nekā bija ieplānots un 27. septembrī plkst. 13. 30 uzpūsto balonu mākonis pacēlās virs pilsētas ielām.

Publika bija sajūsmā! Tajā brīdī neviens pat nedomāja, kas varētu notikt pēc brīža – sākās stiprs lietus, kas stūma balonus atpakaļ pie zemes.

Daļa no krāsainām bumbām bloķēja vietējās lidostas lidlauku, bet citi baloni izraisīja neskaitāmas ceļu satiksmes avārijas.

Daudzi baloni nolaidās uz Ēri ezera virsmas un traucēja glābējiem meklēt divus pazudušos zvejniekus. Pēc tam, kad viņu līķi tomēr tika atrasti, viena no bojāgājušā vīrieša sievām iesniedza tiesai kompāniju “United Way”, prasot 3,2 miljonus dolāru, tomēr, nesagaidot tiesas lēmumu, abas puses spēja vienoties un izrunāt situāciju, izlīgstot mieru.

 

Saistītās tēmas: KlīvlendaMiljons BalonuPasaules Rekords

youtube icon
Abonēt youtube