Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš plaukstas locītavas dēļ nespēlēs vismaz līdz oktobra sākumam, jaunākajā ATP pasaules rangā ir zaudējis vienu pozīciju un izkritis no labāko simta.

Pirmdien publicētajā rangā Gulbis tagad ieņem 101. pozīciju. Pirms nedēļas viņam tika dzēsti pērn Monreālas “Masters 1000” turnīrā nopelnītie 205 punkti, tāpēc viņš rangā zaudēja 39 vietas, bet tagad noslīdējis vēl vienu pozīciju zemāk.

Gulbis traumas dēļ atsauca savu dalību no Sinsinati “Masters 1000” un Vinstonas-Seilemas “ATP World Tour 250” turnīriem. Tāpat viņš nespēlēs ASV atklātajā čempionātā, kas Ņujorkā sāksies 29. augustā, kā arī septembra vidū gaidāmajā Sanktpēterburgas “ATP World Tour 250” turnīrā Krievijā.

Gulbim traumas dziedēšanai būs nepieciešams pusotrs mēnesis un ierindā viņš varētu atgriezsties oktobra sākumā.

Plaukstas locītavas trauma Gulbi mocījusi jau iepriekš un jūlijā vidū viņš atteicās no dalības Vašingtonas “ATP World Tour 500” sērijas turnīrā. Tiesa, pēc tam viņš startēja Toronto “Masters”, kur cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Tikmēr pārējie rangā atrodamie Latvijas tenisisti piedzīvojuši nelielus kāpumus. Valsts otrā rakete Miķelis Lībietis ir ticis par četrām pozīcijām augstāk un tagad ir 410. vietā. Pirms divām nedēļām Lībietis pirmo reizi karjerā iekļuva starp ranga 400 labākajiem tenisistiem, ieņemot 381. vietu.

Savukārt Mārtiņš Podžus pakāpies par astoņām vietām un tagad ir 775. pozīcijā, bet Krišjānis Stabiņš un Jānis Podžus ir pakāpušies par trīs vietām, attiecīgi ieņemot 1035. un 1276. pozīcijas, kamēr Artūrs Lazdiņš ir 1369. vietā.

Pasaules ranga līderis joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, bet viņam seko divkārtējais olimpiskais čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas, kurš svētdien Sinsinati “Masters 1000” turnīra finālā zaudēja Marinam Čiličam no Horvātijas.

Uz trešo vietu pakāpies šveicietis Stans Vavrinka, kurš apsteidza savu tautieti Rodžeru Federeru, kurš veselības problēmu dēļ šosezon vairs nestartēs.

Piekto vietu ieņem spānis Rafaels Nadals, sestais ir Milošs Raoničs no Kanādas, bet septītais Kei Nišikori no Japānas.

Astotajā pozīcijā atrodas čehs Tomāšs Berdihs, bet uz devīto vietu pakāpies Čiličs, kurš pēc svētdienas triumfa ticis piecas pozīcijas augstāk. Savukārt labāko desmitnieku noslēdz austrietis Dominiks Tīms.

ATP dubultspēļu rangā valsts pirmā rakete ir Lībietis, kurš zaudējis divas vietas un tagad atrodas 388. pozīcijā. Dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži atrodas attiecīgi 842. un 896. vietā, bet Lazdiņš ir 1182. pozīcijā. Tāpat dubultspēļu rangā ir Roberts Grīnvalds, Rūdolfs Mednis un Krišjānis Stabiņš, kuri ieņem dalītu 1510. vietu.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Ernests GulbisRangsTeniss

youtube icon
Abonēt youtube