Nākamnedēļ, 31. augustā, Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde bērniem “Toma Sojera piedzīvojumi”, kas tapusi pēc Marka Tvena darba motīviem, kā arī līdz ar jauno izrādi varēs baudīt pasākumu “Nosvini skolas sākumu kopā ar Tomu Sojeru!”, kas notiks arī 1. septembrī.

1826-the-adventures-of-tom-sawyer

Pasākums “Nosvini skolas sākumu kopā ar Tomu Sojeru!” 31. augustā un 1. septembrī notiks plkst.16, un tajā būs iespēja iejusties Toma Sojera ādā un piedalīties dažādās aizraujošās spēlēs un atrakcijās, kā arī uzzināt un iemācīties ko jaunu – pat nokrāsot sētu Toma Sojera vietā, informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Pasākuma laikā tiks izstādīti mākslinieka Vilipsōna darbi no izstādes “Čaks un V-sōns”, bet Sergeja Jēgera vadībā būs iespēja izkrāsot zīmējumus no krāsojamās grāmatas “Reiz dzīvoja Čaks”. Pasākumā piedalīsies Dailes teātra draugi un sadarbības partneri, bet pirmo reizi piedalīsies “Zinoo Rīga”, kas demonstrēs dažādus zinātniskus eksperimentus un piedāvās bērniem iespēju pašiem tos izmēģināt. Būs iespēja dzirdēt arī populārās mūzikas izpildītāju studijas “Aprīļa pilieni” jaunāko dalībnieku koncertu.

Izrādi “Toma Sojera piedzīvojumi” Dailes teātrī iestudējis režisors Dmitrijs Petrenko.

Toms Sojers ir asprātīgs, viltīgs, paslinks, bet arī labestīgs un atsaucīgs puišelis. Viņš vienmēr grib kā labāk, bet sanāk, kā nu kuro reizi sanāk. Kopā ar saviem labākajiem draugiem bezpajumtnieku Haklberiju Finu un Džo Hārperu Toms piedzīvo dažādas dēkas, kuru laikā viņš paspēj atrast savu īsto mīlu, kļūt par liecinieku šaušalīgam noziegumam, atmaskot slepkavnieku, aizbēgt no mājām, kļūt par pirātu, apmaldīties bezgalīgā alā un atrast neticamus dārgumus.

“Toma Sojera piedzīvojumi” ir izrāde visai ģimenei. Bērniem – lai kopā ar izrādes varoņiem dotos aizraujošos piedzīvojumos, savukārt pieaugušajiem – lai tie atcerētos, kādi reiz bija un par ko sapņoja.

Toma Sojera lomā būs Lauris Dzelzītis, Haklberiju Finu atveidos Gints Andžāns. Pārējās lomās – Mārtiņš Upenieks, Ilze Vazdika, Ērika Eglija, Gints Grāvelis, Lauris Subatnieks, Ieva Florence, Inga Krasovska, Artūrs Dīcis, Artis Robežnieks un Mārtiņš Počs.

Dramatizējumu veidojusi Justīne Kļava. Jauniestudējuma scenogrāfe ir Sintija Jēkabsone, kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa, komponists – Reinis Ozoliņš. Izrādes kustību konsultante ir Inga Krasovska, bet gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko.

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: Dailes teātrisskolas sākumsToms Sojers

youtube icon
Abonēt youtube